Love21 Curiozitati Cat de mult conteaza viata sexuala intr-o relatie?

Cat de mult conteaza viata sexuala intr-o relatie?

de Love21

Ne-am prins si noi intre timp ca intr-o relatie nu se poate sa le avem pe toate. Si ne-am prins si ca exista relatii in care sexul nu este componenta cea mai grozava, din nepotrivire de stil. Sau din cauza unui ritm sexual diferit. Dar este sexul taman componenta aia dintr-o relatie la care ar trebui sa fim dispuse sa renuntam?

Fiecare dintre noi a avut mai multe relatii si a vazut ca nu se poate sa obtinem de la un barbat tot ce avem noi nevoie in viata. Unul e harnic si repara lucruri prin casa, dar se uita prea mult la televizor. Altul ne tine in sah si nu stim daca ne insala sau nu, dar este foarte generos si ne cumpara tot ce avem noi chef.

Un altul face de mancare si plateste si facturi, dar nu suporta calatoriile. Iar altul e harnic si face lucruri prin casa, e generos si ne cumpara tot ce avem noi chef, nu ne insala si mai si gateste si plateste facturile. Si poate mai are si alte calitati, dar…nu prea sta bine la capitolul sex. Ca nu prea e priceput si nu intelege nimic, ca e lenes si nu are chef sa se preocupe ca noi sa obtinem placerea la care speram atunci cand facem dragoste, ca o are prea mica sau ca nu i se scoala decat la ocazii, rezultatul este acelasi. Adica nemultumitor din punct de vedere sexual!

Ce facem cu problema asta? Este normal sa incercam sa trecem peste, sa imbunatatim cat putem noi performanta (folosind materialul clientului) si sa mergem asa inainte, tinand cont de celelalte calitati? Sau mai bine uitam personajul asta perfect, dar cu care nu ne potrivim in pat si incercam sa ne gasim alt personaj mai potrivit?

Cele mai citite articole

Hm….greu de spus. Eu una am trecut prin diverse variante de relatii si trebuie sa recunosc ca oricat de multe calitati avea persoana de langa mine, daca sexual nu exista o colaborare de tipul win-win, relatia nu prea a avut sorti de izbanda. Am stat dupa aia si m-am gandit ca nu a mers nu pentru ca sunt prea interesata de acest subiect si nu pot sa renunt la placerea cu pricina. Desi trebuie sa recunosc ca sunt.

Oricum e clar ca nu e numai asta. Atunci cand doi oameni nu se inteleg sexual, se intampla ca din pacate asta sa otraveasca incet dar sigur intreaga relatie. Sloganul ala din batrani care zice ca toate problemele se rezolva in pat poate nu este 100% valabil, dar cu siguranta multe dintre frecusurile zilnice se uita si se rezolva de la sine atunci cand doi oameni fac bine sex impreuna. Si dimpotriva, cred ca daca tensiunile inerente dintre doi parteneri nu se sting in pat, asta se reflecta si in alte zone din relatie, fie ca ne dam seama clar sau nu.

Pana la urma e clar ca fiecare dintre noi are reteta ei de supravietuire in cuplu si stie ce conteaza pentru ea mai mult. Dar daca ne culcam seara in pat langa cineva pe care il dorim sexual si totusi nu se intampla la inaltimea asteptarilor noastre, mi se pare ca ar trebui sa ne mai gandim un pic.

Pentru ca o viata sexuala multumitoare inseamna pentru noi ca organismul nostru functioneaza mai bine si ca obtinem o mai mare armonie in cuplu. Si de ce nu, ca suntem mai vesele si mai bine dispuse!

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa