Love21 Diverse Top 7 rase de pui pentru carne!

Top 7 rase de pui pentru carne!

de Love21

Puiul este una dintre cele mai populare surse de proteine din lume, cu o producție de peste 60 de miliarde de păsări în fiecare an. 

Cu toate acestea, nu toate rasele de pui sunt create egale atunci când vine vorba de producerea de carne. 

În acest articol, vom explora top 7 rase de pui pentru carne.

Rasa Cornish Cross

Cornish Cross este cea mai populară rasă de pui pentru carne din America de Nord și este crescută în special pentru industria alimentară. Acești pui cresc rapid și ajung la greutatea de 2-3 kilograme în doar 6 săptămâni, fiind astfel pregătiți pentru sacrificare și vânzare în supermarketuri și magazine de carne.

Rasa de pui Plymouth Rock

Plymouth Rock este o rasă de pui pentru carne și ouă, care are un corp mare și musculos. Este populară pentru carnea sa gustoasă și puful său moale și este crescută în special în SUA și Canada.

Această rasă de pui crește mai încet decât Cornish Cross, dar ajunge la o greutate de aproximativ 3-4 kilograme în aproximativ 12 săptămâni.

Rasa de carne de pui Jersey Giant

Jersey Giant este una dintre cele mai mari rase de pui din lume, crescând până la o greutate de aproximativ 5-6 kilograme. Deși este crescută în special pentru ouă, carnea sa este, de asemenea, foarte apreciată. Acest pui crește mai încet decât Cornish Cross, ajungând la greutatea sa maximă în aproximativ 20 de săptămâni.

Rasa sa pui Brahma

Brahma este o rasă de pui pentru carne și ouă, care a fost creată în India și a ajuns în SUA în secolul al XIX-lea. Acest pui crește lent, ajungând la o greutate de aproximativ 4-5 kilograme în aproximativ 16-20 de săptămâni. Cu toate acestea, carnea sa este foarte gustoasă și apreciată de consumatori.

Rasa Cochin

Cochin este o rasă de pui pentru carne și ouă care a fost creată în China și a fost introdusă în Europa în secolul al XIX-lea. Această rasă este cunoscută pentru dimensiunile sale mari și pentru carnea sa gustoasă și suculentă. 

Puiul Cochin-ul crește lent, ajungând la o greutate de aproximativ 3-4 kilograme în aproximativ 16-20 de săptămâni.

Puiul Sussex

Sussex este o rasă de pui pentru carne și ouă care a fost creată în Marea Britanie și este cunoscută pentru carnea sa fragedă și suculentă. Acest pui crește mai încet decât Cornish Cross, ajungând la o greutate de aproximativ 3-4 kilograme în aproximativ 16-20 de săptămâni.

Rasa Orpington

Orpington este o rasă de pui pentru carne și ouă care a fost creată în Anglia și este cunoscută pentru carnea sa gustoasă și pentru ouăle sale mari și maronii. Acest pui crește mai încet decât Cornish Cross, ajungând la o greutate de aproximativ 3-4 kilograme în aproximativ 16-20 de săptămâni.

În general, Cornish Cross este cea mai populară și eficientă rasă de pui pentru carne, datorită ratei sale de creștere rapide și greutății sale mari la sacrificare. Cu toate acestea, această rasă poate avea probleme de sănătate și de mișcare din cauza greutății sale mari și a ratei de creștere rapide.

Plymouth Rock, Jersey Giant, Brahma, Cochin, Sussex și Orpington sunt rase mai puțin cunoscute de pui pentru carne, dar au și ele beneficiile lor.

Aceste rase cresc mai încet decât Cornish Cross, ceea ce le permite să dezvolte mai multe mușchi și să aibă o carne mai gustoasă și mai suculentă. De asemenea, aceste rase au tendința de a fi mai sănătoase și mai active decât Cornish Cross, ceea ce le face mai puțin predispuse la probleme de sănătate.

În alegerea rasei potrivite de pui pentru carne, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, precum rata de creștere, greutatea la sacrificare, gustul și calitatea cărnii, sănătatea și costurile de creștere. Este important să alegeți o rasă care se potrivește nevoilor dvs. și preferințelor dvs. pentru a obține cele mai bune rezultate în creșterea și producția de carne.

În concluzie, există o varietate de rase de pui pentru carne disponibile pe piață, iar alegerea celei potrivite poate fi dificilă. Fiecare rasă are beneficiile sale, iar alegerea depinde de preferințele și nevoile dvs. în creșterea și producția de carne. 

În funcție de ceea ce căutați, puteți alege Cornish Cross pentru o producție rapidă și eficientă de carne sau puteți alege una dintre celelalte rase mai puțin cunoscute pentru a obține o carne mai gustoasă și mai suculentă, care poate fi mai sănătoasă și mai activă decât alte rase.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa