Love21 Sanatate Care sunt principalele diferente intre proteze si implanturi dentare

Care sunt principalele diferente intre proteze si implanturi dentare

de Love21

Intre proteze si implanturi dentare sunt mai multe diferente, care fac ca tot mai multe persoane sa opteze pentru implanturi, in detrimentul lucrarilor mobile, care tind sa devina de domeniul trecutului sau sunt alese doar de catre cei care nu sunt eligibili pentru implanturi dentare.

Implantul dentar are o durata de viata mai lunga

Primul si cel mai important avantaj este faptul ca un implant dentar are o durata de viata mai lunga comparativ cu protezele. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca protezele sunt mobile si de fiecare data cand sunt scoase si puse la loc, riscul ca ele sa se deterioreze creste considerabil. 

De asemenea, un alt aspect la fel de important este faptul ca o proteza mobila risca sa se strice mai repede atunci cand intra in contact cu alimente dure, pe cand implantul este facut special pentru a rezista cat mai mult timp.

Implantul dentar nu perturba pronuntia si masticatia

Cele mai citite articole

Pentru ca implantul dentar este fix el nu va periclita masticatia si nu va perturba pronuntia. O proteza mobila in schimb, pentru ca se misca si pentru ca acopera o mare parte din interiorul cavitatii bucale, va pune unele probleme in ceea ce priveste rostirea corecta a anumitor sunete, iar in momentul masticatiei poate crea disconfort. Prin urmare, tot mai multi pacienti aleg varianta cu implanturi dentare pentru a-si mentine in totalitate functiile cavitatii bucale.

Implanturile dentare arata natural, in comparatie cu protezele

Chiar daca tehnologia a evoluat considerabil in ceea ce priveste protezele si acestea sunt acum foarte realist realizate, de cele mai multe ori se vede ca nu sunt dintii naturali. Implanturile dentare in schimb, copiaza perfect dintele natural astfel incat sa nu se vada nicio diferenta. 

Fiecare coroana este configurata personalizat, pentru ca rezultatele sa fie cele mai elegante posibil. Se poate spune ca pe langa functionalitate, cu ajutorul implanturilor dentare se va obtine si un aspect mai natural al gurii, ceea ce poate influenta in bine viata unei persoane. Dintii sunt cei pe care ii vad interlocutorii creand astfel prima impresie.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa