Love21 Relatii Sex sănătos, corp sănătos, minte sănătoasă

Sex sănătos, corp sănătos, minte sănătoasă

de Love21

O bună sănătate sexuală înseamnă mult mai mult decât practicarea sexului protejat sau posibilitatea de a avea erecție. Sănătatea sexuală se referă la modul în care te vezi pe tine însuți ca ființă sexuală, la capacitatea ta de a-ți îmbrățișa și de a te bucura de sexualitatea ta și la sentimentul de a-ți însuși cu adevărat acțiunile și alegerile sexuale.

Beneficiile pentru sănătatea inimii dacă faci sex des

Sexul sănătos poate fi, de asemenea, excelent pentru sănătatea ta cardiovasculară: Un studiu publicat în ianuarie 2015 în American Journal of Cardiology a constatat că bărbații care făceau sex mai frecvent aveau un risc mai mic de atac de cord, independent de disfuncția erectilă. Și, deși un studiu publicat în Journal of Health and Social Behavior în septembrie 2016 a constatat că multă acțiune sexuală (de una sau mai multe ori pe săptămână) poate crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord pentru bărbații mai în vârstă (cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani), partenerele de sex feminin din aceeași categorie de vârstă care au declarat că au avut parte de sex frecvent și satisfăcător au fost mai puțin predispuse să dezvolte hipertensiune, foarte mulți cercetători indică faptul că poți apela la un Sex Shop în cazul în care nu ai un partener.

Asemănătoare exercițiilor Kegel, dar mult mai satisfăcătoare, contracțiile ritmice ale orgasmului acționează ca un antrenament pentru podeaua pelviană a femeilor.

Alcătuită din mușchi, tendoane și membrane rezistente, podeaua pelviană este în esență o praștie care susține organele abdominale. Este ancorat în diverse puncte de pe oasele pelviene și are mici spații care permit trecerea uretrei, rectului și vaginului.

O podea pelviană sănătoasă este capabilă să se contracte și să se relaxeze eficient, închizând aceste tuburi și permițându-le să se deschidă atunci când este nevoie. Mergând pentru O nu va menține toate acestea în formă de navă de unul singur. Dar orgasmele frecvente pot contribui la un tonus mai bun. Iar acest lucru poate ajuta la scăderea riscului de probleme de disfuncție a planșeului pelvian, care pot varia de la dureri lombare la prolapsul organelor și până la incontinența urinară și fecală, potrivit unei analize a cercetărilor publicate în Journal of Women’s Health.

La fel de importante ca și beneficiile fizice ale intimității și satisfacției sexuale sunt și beneficiile psihologice și emoționale.

„Sexul sănătos și satisfăcător ajută la crearea unei legături emoționale puternice într-o relație. Iar beneficiile acestei apropieri se duc mult dincolo de dormitor”, spune Deborah Fox, un terapeut sexual certificat cu sediul în Washington, DC. „Faptul că știi că ești dorit și acceptat te ajută să te simți încrezător și contribuie la sentimentul tău general de bunăstare. Nu este vorba doar de a te conecta cu un alt corp, ci de a te conecta cu corpul și sufletul altei persoane.”

Nici sexul sănătos și satisfăcător nu se referă întotdeauna la orgasm. „Oamenii trec cu vederea aspectul dătător de plăcere al sexului. Există o satisfacție care vine din sesiunile languroase în care poți doar să te atingi și să explorezi. A avea acest tip de variabilitate și a schimba rutina este o parte importantă a sexului satisfăcător”, spune Fox.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa