Love21 Diverse Pana la ce varsta creste penisul

Pana la ce varsta creste penisul

de Love21

Conform unor statistici si studii, penisul creste (fara ajutor extern) pana la vasta de 22 de ani pentru majoritatea barbatilor care nu sufera de probleme genetice, sau de alte afectiuni la nivelul acestuia.

Cresterea penisului incepe la pubertate. In cele mai multe cazuri, „maturizarea”, adica varsta la care cresterea naturala se opreste, are loc intre 19 si 22 e ani. In anumite cazuri izolate, s-a constatat faptul ca „maturizarea” a avut loc intre 17 si 19 ani.  Potrivit specialistilor, o dimensiune medie a unui penis normal este cuprinsa intre 14 – 16 centimetri. Iar la intrebarea  „12 cm la varsta de 12  ani este normal?”, exceptand faptul ca 12 cm ar fi un pic sub media pe care sexologii o estimeaza, specialistii spun ca este perfect normal.

Studiile in domeniu spun ca marimea medie a organului sexual masculin este cuprinsa intre 14-18 cm in stare erecta, dar nu inseamna ca, daca este sub aceste valori, este neaparat mic. Unii specialisti spun ca nu este nimic in neregula cu un barbat care are penisul in stare erecta de 12-13 cm, de exemplu. Tot potrivit specailistilor, barbatii sunt obsedaţi de lungimea penisului  si adesea, se gandesc ca penisul lor este mai mic decat media, insă cei mai multi dintre ei se inseala. De asemenea, studiile mai spun ca dimensiunile penisului depind de mai mulţi factori: de la factori genetici la cei hormonali.

Este posibil ca, odata cu inaintarea în vârstă, penisul și testiculele să devină relativ mai mici. „Dacă penisul erect este de 15 centimetri cand un barbat are 30 de ani, s-ar putea ca atunci cand va avea 60 sau 70 de ani sa fie de 13-14 centimetri”, spune urologul din Philadelphia, Irwin Goldstein. Tot acesta adauga ca, se poate da vina pe acumularea de tesut adipos in artere, care reduce circulatia sanguina catre penis, „iar asta poate cauza slabirea celulelor musculare in tuburile buretoase ale tesutului erectil din interiorul penisului”. De asemenea, odata cu trecerea timpului, urmele micilor rani cu care penisul se alege in timpul sexului sau activitatilor sportive pot duce la acumularea de tesut cicatrizat. Acumularea poate avea loc in teaca supla din jurul tesutului erectil buretos din penis si-i poate reduce marimea, limitandu-i cantitativ erectiile.  

Printre altele, un studiu din 2013 făcut de cercetătorul David Veale a descoperit ca si barbatii care aveau un penis mediu sau peste medie s-au simțit imperfecti in privinta membrului lor.

Pana la ce varsta creste penisul – Stadii de dezvoltare

De-a lungul vieții penisul trece prin mai multe stadii de dezvoltare. Cea mai importantă faza de dezvoltare a acestuia este pubertatea. Cele mai importante faze de dezvoltare a penisului sunt:

  • Etapa I. Faza intrauterină și postnatală. Penisul uman se dezvolta inca din cea de-a III-a luna de sarcina, putând fi observat in cadrul ecografiei, si astfel se poate determina sexul copilului. La nastere penisul masoară in jur de 3-4 cm. In timpul vietii intrauterine pot aparea erectii involuntare si neavand niciun substrat emotional sau constient. Dezvoltarea accentuata se opreste la nastere, insa acesta se dezvoltă lent in urmatorii ani.
  • Etapa II. Faza copilăriei primare. Aceasta faza de dezvoltare a penisului se intinde intre varsta de 2 ani si pană la varsta de 7 ani. In cadrul acestei faze penisul se dezvolta ceva mai accentuat, crescand atat in lungime, cat si in circumferinta. Lungimea acestuia la finalul acestei etape de dezvoltare este de 8-9 cm. Erectiile sunt rare. La mulți copii, in aceasta etapa ,preputul acopera complet glandul penian, iar la multi acesta poate fi lipit de gland, nepermitandu-se decalotarea acestuia. Acest lucru poate cauza inflamatii si infecții ce pot determina recurgerea la inlaturarea chirurgicala a preputului, operatie numita circumcizie. Dupa varsta de 7 ani, cresterea penisului incetineste, dar nu se opreste. Acesta continua sa se dezvolte lent, pana la pubertate.
  • Etapa III. Pubertatea. Aceasta faza are un debut neregulat, dar in cele mai frecvente cazuri isi are debutul in jurul varstei de 12 ani si se finalizeaza in jurul varstei de 18-19 ani. Pubertatea afecteaza ireversibil penisul, dar si restul organismului. Aceasta faza are cauza principala cresterea productiei de hormon testosteron, hormon produs de testicule, ce determina atat schimbarile fizice, cat si cele emotionale, sociale si psihice ale barbatului. Penisul, in aceasta etapa, sufera schimbari majore, ce constau in cresterea accelerata in lungime. Totodata se si ingroasa, iar erectiile devin mai frecvente, fiind necontrolabile voit la inceputul pubertatii si aparand, in special, pe timpul noptii, terminandu-se cu ejaculare (polutii), semn al maturitatii sexuale a testiculelor.
  • Etapa IV. Postpubertatea. Se intinde intre varsta de 18-19 ani, pana la 32-35 ani. Se caracterizeaza prin incetinirea vizibila a cresterii in lungime si circumferinta a penisului, insa acesta continua sa se dezvolte mult mai lent in lungime decat in circumferinta.
  • Etapa V. Maturitatea. Este etapa finala a dezvoltarii penisului capatand forma si caracteristicile finale. Se intinde dupa varsta de 35 de ani, pana la batranete. Penisul pastreaza forma si dimensiunile pana in jurul varstei de 55-60 de ani, dupa care incepe sa se atrofieze, pierzand caracteristica vitala ce il defineste – erectia.

Pana la ce varsta creste penisul – Modalitati de marire

S-a spus in multe randuri, mai ales pe Internet, ca in Romania, dimensiunea medie a penisului ar fi de 12.6 centimetri. Potrivit specialistilor acestea sunt doar zvonuri, iar, pana in acest moment, nu s-a facut nici un studiu de caz concret cu privire la marimea penisului penisului barbatilor din Romania. In plus, una dintre cele mai frecvente intrebari pe net, cand vine vorba despre teme pe acest subiect este „Totusi, se poate obtine o marire a penisului?”. Exista cateva modalitati prin care se poate mari.

Cele mai citite articole

Faloplastia – Operatia pentru marirea penisului. Se poate face si in Romania.

Pastilele pentru marirea penisului.

Exercitii pentru marirea penisului – Se pot face la un aparat care sa faciliteze executia lor. Unii dintree specialisti spun ca se obtin rezultate bune cand aceste exercitii sunt facute impreuna cu utilizarea unor geluri sau creme speciale pentru marirea penisului.

Geluri si creme pentru marirea penisului – Specialistii recomanda sa fie folosite doar in combinatie cu exercitiile.

Cercetătorii de la University of California și University of New Mexico au pus femeile sa aleaga dintre 33 de modele 3D cu marimi diferite de penisuri, facute dintr-un plastic albastru rigid si fara miros. Apoi, au rugat 75 de participante de la studiu cu varstele cuprinse intre 18 și 65 de ani sa-si aleaga modelul care reprezenta marimea preferată de penis la un partener de lungă durata. Raspunsul a fost de 16 centimetri in lungime si 12,2 centrimetri circumferinta. Pentru o experienta sexuala ocazionala, media penisului de plastic pe care l-au ales femeile a fost relativ mai mare, cu o lungime de 16,3 centimetri si o circumferinta de 12,7 centimetri. In privința termenului lung/scurt, autorii studiului au spus ca „femeile s-ar putea să prefere un penis mai mare pentru sexul de scurta durata, pentru ca senzatia fizica marita sa compenseze conexiunea psihologica redusa”.

 

 

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa