Love21 Diverse Cele mai importante motive pentru care sunt atat de apreciate tablele interactive

Cele mai importante motive pentru care sunt atat de apreciate tablele interactive

de Love21

O tabla interactiva difera cu mult de tablele clasice din motive evidente, insa multe persoane inca nu inteleg cum functioneaza o astfel de tabla si care sunt motivele pentru care aceste table sunt atat de apreciate. 

Tabla interactiva permite ca actul predarii sa fie dus la un alt nivel

Primul si cel mai important aspect de mentionat despre o tabla interactiva este ca va duce actul predarii la un alt nivel, mai modern si mai centrat pe activitati colaborative intre elevi si pe optimizarea timpului. 

Cu o astfel de tabla, elevii nici macar nu mai trebuie sa ia notite pentru ca profesorul poate salva tot ce scrie si poate distribui pe mailuri sau intr-un spatiu de lucru virtual toate aceste informatii. Ulterior, fiecare elev va lua documentele si le va utiliza. Astfel, elevul poate fi mai atent la ce se preda, fara sa fie nevoit sa aloce atentie scrisului.

Pe o tabla interactiva se pot proiecta mai usor imagini 

Avand o tabla interactiva la clasa, proiectele si temele pot fi prezentate direct pe ea, fara sa mai fie nevoie de videoproiector sau de hartie si xerox. Este suficient ca elevul sa ataseze in spatiul de lucru virtual toate documentele si profesorul le va descarca singur de acolo. Ulterior, elevul mai trebuie doar sa prezinte ce a lucrat.

Tablele ajuta natura si economisesc hartie

Cele mai citite articole

Cu ajutorul tablelor magnetice se reduce drastic consumul de hartie. Elevii invata direct de pe dispozitivele electronice si astfel nu mai este nevoie de caiete pe care sa scrie si nici de hartie consumata, care ulterior se arunca. 

Inclusiv materialele produse de elevi pot fi vizualizate pe tabla magnetica iar la final, atunci cand este nevoie ca profesorul sa se uite la lectiile anterioare sau face trimiteri catre alte subiecte ale programei, tot ce trebuie sa faca este sa se uite in urma la lectiile salvate. 

Acest aspect diminueaza si greutatea pe care elevii trebuie sa o transporte in fiecare zi pentru ca se elimina din caietele si pixurile folosite in mod normal la scoala.

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa