Love21 Diverse Ce reprezinta jobul de protezist unghii si ce avantaje iti aduce

Ce reprezinta jobul de protezist unghii si ce avantaje iti aduce

de Love21

Persoanele cu inclinatii catre arta si frumos, doamnele si domnisoarele care adora sa petreaca mult timp facandu-si unghiile sau facand unghiile cunostintelor, rudelor si prietenelor, pot opta acum pentru un job banos si frumos, care imbina utilul cu placutul – mai exact jobul de protezist unghii. Pentru a deschide un salon de manichiura nu este necesara absolvirea unei facultati sau a unor cursuri care pot dura cativa ani, ci sunt necesare cursuri pentru unghii false, a caror durata este de cateva saptamani, timp in care cursantii vor fi initiati in tainele acestei meserii frumoase.

Descrierea postului de protezist unghii

Un protezist unghii este un specialist care se ocupa de infrumusetarea si de ingrijirea unghiilor, mainilor si picioarelor clientilor. Acesta isi desfasoara activitatea fie in saloanele de infrumusetare, fie in centrele de ingrijire corporala, in agentii de publicitate si nu numai.

Acest stilist va ingriji unghiile, folosind metode moderne si neagresive, care nu pun in pericol siguranta si confortul clientelor si clientilor. Se poate vorbi despre tratamente aplicate la cald sau la rece, de protectie, de hidratare, de vitaminizare, care confera stralucire si un aspect placut unghiilor.

Protezistul de unghii ingrijeste nu numai unghiile, ci si mainile si picioarele, reconstruieste unghii false, unghii accidentate, demonteaza unghii false si aplica tratament pe unghii naturale. In plus, in atributiile jobului intra si crearea de modele decorative pentru unghii, pictarea si infrumusetarea acestora, cu multa finete, precizie, imaginatie si simt estetic.

Cele mai citite articole

Protezistul de unghii va trebui sa dea dovada de empatie si de orientare catre client, deoarece meseria implica si o comunicare permanenta pe toata durata sedintei cu clientele si clientii. Nu in ultimul rand, protezistul de unghii va folosi numai metode noi, de ultima generatie pentru infrumusetarea unghiilor.

Ce competente dobandeste viitorul protezist unghii in urma cursului

In urma cursului la care participa, protezistul unghii va invata cum sa ingrijeasca unghiile, mainile si picioarele, cum sa construiasca unghii false, cum sa protezeze unghiile deteriorate, cum sa realizeze decoratiuni pentru unghii si cum sa isi gestioneze resursele materiale in acest sens. In plus, competentele dobandite includ si munca in echipa, dezvoltarea personala si comunicarea interpersonala, precum si asigurarea conditiilor de igiena la locul de munca.

Compatibilitatea cursantului cu jobul de protezist unghii

Nu doar faptul ca este un job foarte bine remunerat, dar este unul si foarte placut. Cei care practica aceasta meserie sunt deopotriva profesionisti, artisti si, nu in ultimul rand, buni psihologi.

Asadar, profilul candidatului ideal la acest job este: sa fie o persoana deschisa, comunicativa, sa asculte cerintele celorlalti, sa aiba talent la desen si pictura, sa aiba rabdare, sa isi doreasca sa se educe in mod continuu si sa tin piept concurentei. In plus, un bun protezist unghii va crea momente de bucurie clientelor si clientilor, executand lucrari pentru nevoi diferite, cu cerinte diferite.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa