Love21 Diverse Cei mai importanti pasi pentru inchirierea unui birou in Cluj

Cei mai importanti pasi pentru inchirierea unui birou in Cluj

de Love21

Pentru cei care doresc sa isi inceapa o afacere in Cluj si nu stiu de unde sa porneasca pentru a pune pe picioare business-ul, primul pas este gasirea unei companii care ofera spatii birouri Cluj de inchiriat in cele mai avantajoase conditii. Care sunt urmatorii pasi dupa ce primul este facut cu succes? Ce trebuie sa stie antreprenorul in vederea inchirierii unui birou in Cluj care sa ii sustina planurile de business si sa il ajute sa evolueze?

Antreprenorii trebuie sa isi estimeze timpul de cautare si sa isi stabileasca bugetul

Cautarea locatiei potrivite pentru birou poate dura pana la cateva saptamani. In cazul in care antreprenorul se grabeste pentru a gasi o locatie potrivita, este posibil sa nu ia cea mai buna decizie. Este necesara selectarea initiala a locatiilor, trebuie evitate negocierile nereusite, care nu fac altceva decat sa tina pe loc procesul de cautare.

In plus, este nevoie de stabilirea unui buget ferm pentru inchirierea biroului. Chiar daca sediul pare foarte atractiv, cand depaseste cu mult bugetul alocat intervin problemele. Ulterior, aceste costuri sunt resimtite, alaturi de celelalte cheltuieli – de plata salariilor, a utilitatilor etc. Antreprenorii trebuie sa se concentreze pe solutii avantajoase din punct de vedere financiar.

Cele mai citite articole

Antreprenorii trebuie sa ia in calcul locatia si facilitatile disponibile

In cazul inchirierii unui birou, chiar daca acesta pare a fi aproape de casa sau ofera o priveliste minunata, sunt si alte lucruri care trebuie luate in calcul. Zona in care este inchiriat spatiul de birouri trebuie sa fie accesibila atat clientilor, cat si angajatilor, sa aiba spatii de parcare suficiente si sa aiba in apropiere supermarketuri, restaurante sau alte facilitati de unde angajatii sa isi poata cumpara sau comanda mancare sau unde sa poata stabili o intalnire cu clientii – in vederea semnarii unui contract, de pilda.

In general, zonele centrale nu numai ca au un trafic foarte ingreunat in orele de varf, dar si pretul inchirierii este mult mai mare si, daca afacerea nu presupune intalniri regulate sau directe, alegerea unui astfel de spatiu nu este justificata.

Antreprenorii trebuie sa faca o estimare a spatiului si a configurarii optime

Pentru a alege spatiul adecvat de business in Cluj, antreprenorii trebuie sa tina cont de tipul de business, de cerintele acestuia, de atmosfera care se doreste a fi creata. Spre exemplu, spatiile de birou deschise au un aspect care poate imbunatati comunicarea si relationarea dintre angajati, in timp ce spatiile de birou inchise sunt mai intime, iar intalnirile pot decurge normal in spatele usilor inchise. Este ideal ca birourile sa aiba un spatiu de relaxare, in care angajatii sa isi poata impartasi ideile fara a se simti constransi.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa