Love21 Diverse Pozitii sexuale dupa cezariana

Pozitii sexuale dupa cezariana

de Love21
dragoste

Introducere

Interventia chirurgicala cezariana este cea mai comuna metoda de nastere. Aceasta metoda presupune cresterea riscului de complicatii maternale si neonatale si poate afecta relatiile sexuale ale cuplului dupa nastere. Cuplurile trebuie sa aiba cunostinte despre pozitiile sexuale sigure dupa cezariana si sa ia masuri preventive pentru a-si proteja sanatatea.

Ce este cezariana?

Cezariana este denumirea medicala pentru nasterea prin operație chirurgicală. Aceasta consta in a taia pielea, tesutul si muschii abdominali pentru a permite medicului sa indeparteze copilul din uterul mamei. Majoritatea interventiilor chirurgicale cezariene sunt necesare datorita complicatiilor care pot aparea in timpul procesului natural de nastere.

Recuperarea dupa cezariana

Recuperarea dupa cezariana poate fi dificila, atat fizic cat si emotional. Majoritatea femeilor care au nascut prin cezariana au nevoie de o perioada mai indelungata de recuperare decat cele care au nascut natural si trebuie sa-si ia mai mult timp pentru a se odihni si a se reface dupa aceasta procedura chirurgicala. De obicei, medicii recomanda femeilor sa intarzie reluarea activitatilor sexuale cel putin o luna dupa cezariana, pentru a le da organismului timpul necesar pentru a se reface.

Riscuri si preocupari

Cele mai citite articole

Cuplurile trebuie sa fie constiente de riscurile asociate cu reluarea activitatii sexuale dupa cezariana. Unele dintre preocuparile legate de aceasta situatie sunt infectiile, sangerarile, durerea, latratia cicatricilor si aderentele. Afectiunile cicatricilor pot provoca durere si disconfort, deoarece aceasta zona este foarte sensibila. Cuplurile trebuie sa cunoasca modalitatile de a preveni si reduce aceste riscuri.

Pozitii sexuale sigure dupa cezariana

Exista mai multe pozitii sexuale sigure pentru cezariana, care sunt cunoscute la fel de pozitii de cuprindere. Aceste pozitii sunt mai sigure deoarece scad presiunea asupra zonelor cicatrizate, reducand riscul de a provoca durere. Cele mai bune pozitii sunt cele care implica mai putin contact fizic direct intre parteneri, cum ar fi pozitia femeii deasupra sau pozitia din lateral. De asemenea, pozitiile care necesita o presiune minima asupra abdomenului matern pot fi, de asemenea, sigure pentru caplu si, in general, sunt mai confortabile.

Alte masuri preventive

In afara pozitiilor sexuale, cuplurile trebuie sa ia in considerare si alte masuri preventive pentru a preveni complicatiile. Pentru a reduce durerea si disconfortul, femeile trebuie sa se asigure ca se antreneaza inainte de a relua activitatile sexuale, prin intarirea muschilor abdominali. De asemenea, femeile ar trebui sa se asigure ca au o alimentatie sanatoasa si sa consume suficiente lichide, pentru a hidrata corespunzator pielea. In plus, femeile trebuie sa se asigure ca utilizeaza lubrifianti pentru a reduce presiunea si frecarea.

Concluzie

Interventia chirurgicala cezariana poate afecta relatiile sexuale ale cuplului dupa nastere. Cuplurile trebuie sa ia in considerare pozitiile sexuale sigure dupa cezariana si alte masuri preventive pentru a-si proteja sanatatea si pentru a reduce riscul de complicatii. Desi pozitiile sexuale sigure sunt necesare pentru caplurile care au trecut prin cezariana, acestea trebuie sa discute cu medicul lor pentru a le oferi informatii specifice si pentru a face un plan de actiune individualizat.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa