Love21 Lifestyle 5 idei de cadouri de Crăciun pentru iubitorii de cărți

5 idei de cadouri de Crăciun pentru iubitorii de cărți

de Love21

Sărbătorile bat la ușă și odată cu ele, eternele dileme ale căutării cadourilor perfecte pentru cei dragi!Dacă printre prietenii și apropiații tăi se află mulți iubitori ai cărților, îți punem la dispoziție mai jos o serie de recomandări de lectură. Vei putea alege, astfel, darurile ideale atât pentru amatorii de beletristică, dar și pentru cei ai genului polițist sau fantasy.

Nici cei mici nu vor fi uitați, așa că poți să vezi aici ce propuneri captivante avem și pentru aceștia! Lectură plăcută! 

1. Darul stelelor, de Jojo Moyes

Binecunoscută pentru seria care o are în prim-plan pe îndrăgita Louisa Clark din „Înainte să te cunosc”, marele succes tradus în întreaga lume, ecranizat sub același nume și care avea să o propulseze pe autoare în rândul iubitorilor de romane de dragoste și al cinefililor deopotrivă, Jojo Moyes ne propune de această dată o incursiune într-o poveste inspirată din fapte reale.

Darul stelelor”, unul dintre cele mai recente romane publicate și selectat la British Book Awards în 2020 ne spune povestea a cinci bibliotecare din USA care au pornit un serviciu de livrare de cărți către comunitățile rurale, în anii ’30 ai secolului trecut. Între acestea se află și Alice Write, o tânără sufocată de convențiile sociale ale epocii, și care hotărăște să înceapă o nouă viață alături Alice, fiica unui infractor celebru, de care o va lega o anumită prietenie. În ce măsură aceasta va rezista, veți afla dacă veți comanda aici cartea.

2. Păpușa de porțelan, de Kristen Loesch 

Iubitorii de literatură vor aprecia și acest roman, „Păpușa de porțelan”, una dintre cele mai importante cărți de ficțiune apărute în acest an. Scrisă într-un stil dinamic și antrenant, în stilul marilor opere de ficțiune din literatura rusă, cartea relatează istoria unei fetițe din Rusia începutului de secol XX, pe fondul unor momente importante precum marile mișcări sociale ale vremii, Revoluția Rusă, ori teribila perioadă stalinistă, cunoscută pentru crimele și epurările sale. 

Ecourile iubirii unei frumoase fete cu chip de porțelan pentru un tânăr revoluționar răzbat peste timp, ajungând să schimbe destine într-un mod care va impresiona pe cei care caută această lectură profundă. 

3. Fata cu părul roșu, de Buzzy Jackson 

Cele mai citite articole

Inspirată din fapte și personaje reale, „Fata cu părul roșu” este povestea unei adevărate luptătoare, poveste care îi va cuceri cu siguranță pe iubitorii de lectură datorită evocării emoționante a personajelor, dar și a acelei perioade zbuciumate, plină de dramatism, a secolului trecut. 

Hannie Schaft este o tânără studentă la Drept, care nu va putea să stea deoparte de amenințările și ororile războiului, devenind parte a unei întregi rețele de comploturi și asasinate. 

4. O supradoză de moarte, de Agatha Christie 

Cel mai bine vândut autor al tuturor timpurilor, Agatha Christie, nu mai are nevoie de nici o prezentare în rândul iubitorilor de romane polițiste și nu numai. Cu toate acestea, „O supradoză de moarte”, una dintre numeroasele aventuri ale îndrăgitului Hercule Poirot, îi va surprinde în mod plăcut pe amatorii de lectură datorită intrigii captivante și a stilului inconfundabil, plin de suspans și cu final mereu imprevizibil, al autoarei. 

Poirot știe, sau mai bine zis înțelege, și de data aceasta, mai multe decât ceea ce se ascunde sub ceea ce pare o simplă investigație a Poliției. El ajunge să descifreze crime care se înlănțuiesc într-un adevărat lanț revoluționar, destinat să răstoarne ordini sociale și democratice ale secolului XX.

5. Bebe învață. Ascult și descopăr. Animale de pretutindeni. Cartea cu sunete

Nici cei mici nu vor fi uitați de Sărbători, deoarece Moș Crăciun are ceva în tolba de cadouri și pentru ei! Dacă printre iubitorii de cărți se numără și micuți de 3-5 ani, ei vor fi încântați să descopere în această lectură…auditivă, ce sunete scoate un pițigoi, sau cum face vaca sau elefantul! 

Cartea cu sunete” cunoaște și poate să reproducă mai bine de 50 de astfel de sunete ale animalelor de fermă, savană sau junglă! „Bebe învață. Ascult și descopăr. Animale de pretutindeni” este cadoul perfect pentru ca micuții să se împrietenească, prin joc, cu animale de tot felul. În plus, ei vor putea să descopere, prin apăsarea unui simplu buton, cum acestea prind glas! Tovarășii de lectură prin joacă perfecți sunt gata să fie alături de cei mici prin intermediul acestui volum cartonat și plin de ilustrații!

Iată, așadar, că Moș Crăciun este pregătit cu cadouri potrivite pentru cei care îndrăgesc lectura și cărțile, indiferent care este vârsta lor! Vino în ajutorul său cu aceste propuneri de titluri de romane și cărți, pentru a-i face fericiți pe cei care apreciază momentele de răsfăț intelectual! 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa