Love21 Filme Romantice Top 20 filme romantice de comedie

Top 20 filme romantice de comedie

de Love21
filme romantice comedie

Top 20 filme romantice de comedie

Filmele romantice de comedie, cunoscute si sub denumirea de "rom-coms", au fost mereu o sursa de relaxare si bucurie pentru public. Combinatia dintre umor si povesti de dragoste dulci, uneori complicate, dar intotdeauna captivante, face din aceste filme o alegere perfecta pentru o seara linistita acasa sau pentru o iesire la cinema. In acest articol, vom explora top 20 filme romantice de comedie care nu doar ca te vor face sa razi, dar iti vor si incalzi inima.

Clasicii care nu se demodeaza niciodata

1. When Harry Met Sally (1989) – Regizat de Rob Reiner si scris de Nora Ephron, acest film este o capodopera a genului. Povestea explorarii prieteniei intre barbati si femei a devenit un standard in cinema-ul romantic.

2. Pretty Woman (1990) – Aceasta poveste de dragoste neconventionala intre un om de afaceri bogat si o tanara din randul prostituatelor a devenit rapid un hit. Charm-ul lui Julia Roberts si al lui Richard Gere aduce o chimie indiscutabila pe ecran.

3. Four Weddings and a Funeral (1994) – Un film britanic care combina umorul cu momente de sinceritate, avandu-l in rolul principal pe Hugh Grant. Acest film a definit comedia romantica britanica pentru anii ce au urmat.

Noua generatie de rom-com-uri

4. 500 Days of Summer (2009) – Cu o abordare nelineara si inovativa, acest film examineaza complexitatile si realitatile unei relatii din perspectiva unui tanar indragostit interpretat de Joseph Gordon-Levitt.

5. Crazy, Stupid, Love (2011) – Aceasta comedie multistratificata prezinta situatii relatii complicate intre personajele interpretate de Steve Carell, Ryan Gosling, si Emma Stone. Filmul este atat amuzant, cat si profund.

6. The Big Sick (2017) – Bazat pe povestea reala a lui Kumail Nanjiani, filmul exploreaza intalnirile interculturale si provocarile pe care le aduc in cadrul unei relatii moderne.

Rom-com-uri cu un twist magic

7. Groundhog Day (1993) – Bill Murray este prins intr-o bucla temporala, revivind aceeasi zi iar si iar. Filmul este o combinatie unica de comedie, filozofie si romantism.

Cele mai citite articole

8. Enchanted (2007) – Aducand in lumea reala o printesa dintr-o poveste de desene animate, acest film este atat o satira, cat si un omagiu adus clasicelor Disney.

9. Midnight in Paris (2011) – Woody Allen a adus pe ecran o poveste captivanta despre un scriitor care se trezeste transportat inapoi in timp in Paris-ul anilor ’20 in fiecare noapte la miezul noptii.

Comedii romantice moderne must-see

10. La La Land (2016) – Povestea de dragoste intre o actrita aspiranta si un muzician de jazz, jucata de Emma Stone si Ryan Gosling, dovedeste ca visurile si iubirea pot coexista in mod spectaculos.

11. Crazy Rich Asians (2018) – Aducand in prim-plan o distributie complet asiatica, acest film sparge stereotipuri si aduce o noua dimensiune la genul rom-com, cu o poveste plina de fast si emotie.

12. To All the Boys I’ve Loved Before (2018) – Bazat pe romanul de succes, acest film urmareste povestea unei adolescente care isi confrunta sentimentele dupa ce scrisorile sale de dragoste secrete sunt expuse inexplicabil.

Rom-com-uri internationale de top

13. Amelie (2001) – O capodopera frantuzeasca, acest film urmareste viata si aventurile unei tinere in Paris, care decide sa schimbe viata celor din jur in bine.

14. My Sassy Girl (2001, Coreea de Sud) – Bazat pe o poveste reala, acest film spune povestea unei relatii intre un tanar timid si o fata impulsiva si imprevizibila.

15. About Time (2013) – Un tanar din Marea Britanie descopera ca poate calatori in timp si decide sa isi imbunatateasca viata amoroasa. O combinatie perfecta de umor britanic si romantism.

Fie ca preferi clasicii nealterati sau cauti ceva nou si inovativ, lista aceasta de filme romantice de comedie are ceva pentru fiecare. De la povesti magice la realitati contemporane, aceste filme sunt perfecte pentru a te destinde si pentru a-ti incalzi inima. Asadar, pregateste popcorn-ul, alege-ti filmul preferat din lista si bucura-te de o seara plina de rasete si romantism.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa