Love21 Curiozitati Cum se alege o pusca de vanatoare in functie de materiale, functionare si dimensiuni

Cum se alege o pusca de vanatoare in functie de materiale, functionare si dimensiuni

de Love21

Pustile de vanatoare pot fi impartite in doua mari categorii: cu un singur foc sau cu mai multe focuri. Cele cu un singur foc permit o singura tragere si apoi cartusul trebuie inlocuit. O varianta cu mai multe focuri poate tine mai multe cartuse in acelasi timp. Pustile au diverse moduri de actionare – mecanisme care evacueaza un cartus uzat si muta un cartus proaspat pe teava. Intr-un magazin de arme pot fi gasite ambele variante.

Pustile cu un singur foc

Unii vanatori prefera pusti cu un singur foc, deoarece considera ca armele tind sa fie mai elegante si mai interesante. Exista, de asemenea, un element de nostalgie in ceea ce priveste pustile cu un singur foc – acestea sunt similare cu pustile istorice folosite in trecut. O arma cu un singur foc pune, de asemenea, presiune pe vanator – tragatorul trebuie sa fie atent atunci cand tinteste, pentru a elimina prada cu o singura lovitura.

In timp ce multi vanatori grupeaza pusti cu un singur foc in aceeasi categorie de actiune, ele vin cu mai multe stiluri si mecanisme diferite. In functie de stilul pustii, exista un mod diferit de a incarca si descarca arma. Alegerea unui anumit tip de pusca se incadreaza in preferinta personala.

Pustile cu mai multe focuri

Pustile cu mai multe focuri vin, de asemenea, intr-o varietate de modele Exista pusti cu actionare cu surub, pusti cu actionare cu pompa, pusti cu parghie si pusti automate. Pustile cu surub, pompa si parghie necesita ca vanatorul sa manipuleze o parte a pustii pentru a scoate un cartus uzat si a incarca unul nou. Pustile automate au un mecanism care scoate si incarca singur cartusele.

Pentru incepatori sunt recomandate pustile cu mai multe focuri. In timp ce pustile cu un singur foc pot fi elegante si precise, ele necesita, de asemenea, multa abilitate si incredere pentru a fi manipulate corect.

Alegerea materialului din care este confectionata pusca

Cele mai citite articole

Pustile sunt construite dintr-o varietate de materiale. Metalul de pe pusti este de obicei fie din otel carbon, fie din otel inoxidabil. Otelul carbon tinde sa fie mai putin costisitor, dar este si predispus la ruginire. Otelul inoxidabil nu rugineste la fel de usor ca otelul carbon, dar costa mai mult.

 

Manerele de pusca vin, de asemenea, intr-o varietate de materiale, inclusiv lemn si fibra de sticla. Fiecare material are o senzatie si o greutate unica. Unele materiale, cum ar fi nucul, sunt mai scumpe decat altele. Ar trebui sa fie ales un maner dintr-un material care se simte confortabil in mana.

Greutatea si lungimea pustii

Alti factori care trebuie luati in considerare sunt greutatea si lungimea pustii. Daca o pusca este greu de tinut in mana, ar trebui sa fie incercata o alta arma. Vanatoarea necesita rabdare si este greu ca rabdarea sa fie mentinuta atunci cand pusca este incomoda.

Cand este aleasa o pusca, se recomanda studierea minutioasa a pietei si chiar solicitarea sfaturilor din partea specialistilor. O alta idee ar fi aceea de a discuta cu alti vanatori si de a analiza preferintele acestora. Din fericire exista si pusti de inchiriat, acest serviciu fiind foarte bun pentru a testa mai multe modele. In plus, pentru ca pusca sa functioneze corect este foarte important sa aiba si cartusul potrivit.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa