Love21 Curiozitati Ghid complet pentru cumpararea unei trotinete electrice

Ghid complet pentru cumpararea unei trotinete electrice

de Love21

Trotinetele electrice ofera oamenilor un mod de a calatori de cinci ori mai repede decat mersul pe jos, in timp ce sunt prietenoase cu mediul, distractive si cu costuri foarte mici. Spre deosebire de o bicicleta, nu esti transpirat atunci cand ajungi la destinatie.

Viteza, dimensiunea, greutatea, gama, fiabilitatea si costul sunt doar cativa dintre factorii de care trebuie sa tii cont inainte de a cumpara o trotineta electrica. Achizitia o poti face din orice magazin specializat sau de pe site-uri dedicate produselor de acest fel, asa cum este werbo.

Exista cativa factori principali care afecteaza calitatea deplasarii cu ajutorul unei trotinete electrice: dimensiunea rotii, anvelopele solide si suspensia, viteza, franele etc.

In ceea ce priveste dimensiunea rotii, este recomandat sa eviti rotile cu diametrul mai mic de 8 inchi. Rotile mai mici ingreuneaza deplasarea, calatoria se desfasoara cu o greutate mai mare, iar acesta au, de asemenea, un risc crescut de a se opri in gaurile din asfalt.

Cele mai citite articole

Anvelopele sa fie solide sau pline de aer? Anvelopele pline cu aer iti ofera cu siguranta o calatorie mai buna. Este chiar recomandat sa folosesti un lichid de protectie la perforare, deoarece nu este usor sa repari perforatiile in cazul unor accidente nedorite. Anvelopele unei trotinete sunt mult mai dificile de pornit si de coborat decat cele pentru biciclete, ceea ce face ca punctele de fixare sa fie mult mai grele.

In ceea ce priveste suspensia, o trotineta cu anvelope mari, pline de aer, fara suspensie, va oferi o calatorie mai lina decat un scuter cu suspensie, dar cu anvelope solide si roti mici. De regula, ai nevoie de roti mari cu aer in pneuri sau ai nevoie de suspensie.

Viteza cu care te poti deplasa cu ajutorul unei trotinete electrice este determinata de puterea motorului, greutatea conducatorului, cat de tare umfli pneurile si suprafata pe care mergi. Vitezele citate in diverse articole sau studii ori in specificatii sunt, in general, bazate pe utilizarea de catre o persoana de 70 kg care foloseste o suprafata plana, neteda, cu anvelope umflate corect. Unul dintre sfaturile importante este acela de a urmari viteza maxima. O viteza de aproximativ 15 km / h este ideala. Viteza medie de mers este de 4 km / h, viteza medie a masinii in marile orase este de 7 km si viteza medie pentru biciclete pentru navetisti este de 14 km / h. Gradientul rutier si greutatea conducatorului vor afecta viteza cu care se poate deplasa trotineta; pe dealurile abrupte, cu cat esti mai greu, cu atat vei merge mai incet.

In ceea ce priveste franele, siguranta conducatorului ar trebui sa fie intotdeauna pe primul loc, iar franele sunt importante atunci cand alegi o trotineta electrica. Exista 3 tipuri principale de frane pe aceste instrumente de deplasat: franele electrice, care implica o intretinere scazuta, dar mai putin eficienta pentru a te opri rapid, franele cu disc si franele cu tambur, cele mai bune dintre toate, dar se vor uza in timp. In cele din urma vor trebui si acestea inlocuite, la fel ca in cazul unei masini. Exista si frane de picior care se regasesc pe protectia de noroi din spate. Cu exceptia cazului in care obisnuiai sa folosesti trotineta pentru copii, acest lucru necesita timp pentru a stapani tehnica de franare eficienta.

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa