Love21 Diverse 10 Secrete pentru adormit bebelușii        

10 Secrete pentru adormit bebelușii        

de Love21

 Află în continuare:

  • De ce un bebeluș adoarme greu
  • Care sunt cele mai bune 10 metode de adormire a unui sugar

Părinții răbdători și foarte atenți la nevoile bebelușilor au mai mult succes atunci când vine vorba de învățarea bebelușului ca să adoarmă rapid.

Dorința (și nevoia) de a-și adormi copiii îi determină pe părinți să încerce totul, chiar și atunci când recunosc că unele strategii pot să nu fie chiar cele mai potrivite în promovarea unei bune rutine de somn.

Anumite comportamente pot condiționa autonomia copilului și, atunci când se prelungesc în timp, pot genera un obicei greu de contracarat în viitor. Copilul trebuie să învețe să doarmă și să adoarmă singur când se trezește noaptea, spre exemplu.

Iată în continuare doar 10 secrete la îndemâna oricărui părinte ce și-au dovedit eficiența când vine vorba de bebeluși care trebuie adormiți. 

  1. Încearcă să înțelegi mecanismele somnului 

Chiar dacă este vorba de un sugar, părinții trebuie ca să se informeze cât mai amplu despre motivele pentru care dormim, cum trebuie ca să dormim, ce poate perturba somnul unui copil mic, ce sunt visele, coșmarurile, care sunt tulburările de somn. 

  1. Este nevoie să se creeze un mediu de somn adecvat pentru bebeluș

Nu uita  ca să alegi un mobilier adecvat vârstei copilului. Acesta trebuie ca să fie sigur și confortabil. Inclusiv temperatura din camera bebelușului trebuie ca să fie una plăcută, să nu se lase lumina aprinsă și nu se deranjeze somnul bebelușului cu zgomote sau factori externi.

Copilul trebuie să aibă propriul spațiu pentru un pui de somn și pentru somnul de noapte (chiar dacă încă mai doarme în camera părinților). Dacă mediul este propice odihnei și dacă copilul îl asociază cu somnul, își dă seama că a sosit timpul pentru culcare.

  1. Află ce factori perturbă somnul copilului tău

Doar după ce părinții ajung ca să înțeleagă cauzele care declanșează probleme de somn ale sugarului, pot încerca să le și rezolve. Mulți părinți au nevoie de ajutorul unui medic pediatru sau chiar al unui specialist în somn pentru a-și ajuta copilul să depășească dificultățile de somn într-un mod eficient și calm.

La bebelușii mai mari, care pot dormi toată noaptea fără o masă de lapte (de obicei, de pe la 6 luni, odată cu introducerea alimentelor solide în dietă, bebelușul este mai sătul și nu se mai trezește noaptea pentru a mânca).

Dacă este o situație nedorită (o perturbare de somn) care se prelungește, ar trebui să se verifice dacă mesele zilnice sunt adecvate nevoilor energetice ale copilului și dacă nu cumva el se trezește chiar dacă îi este foame sau dacă este pur și simplu o modalitate de a atrage atenția adulților din casă. Discutați cu medicul pediatru al copilului despre cum se poate rezolva această stare de fapt.

  1. Stabilește o rutină de somn coerentă încă din prima zi de viață a celui mic

Alcătuiește o rutină de somn pentru sugar și fă-o cu mult calm și cu respect pentru timpul și temperamentul copilului tău. Informează-ți bona (dacă există) despre bebeluș, despre rutina lui de somn și cum reacționează cel mic la aceasta.

Repetarea unui ritual zilnic transmite copilului securitate și stabilitate. Este recomandabil ca să se creeze o rutină care să se potrivească nevoilor întregii familii și care să o urmați în fiecare zi cu mic cu mare.

  1. Asigură-te că bebelușul este în deplină siguranță noaptea

Cele mai citite articole

Când îl hrănești pe micuț, când el se joacă cu diferite jucării sau când așezi copilul în pătuț, trebuie să te concentrezi asupra acestor sarcini și să te abții de la fi distrat/ă.

La sfârșitul zilei, înainte de a începe rutina de somn, activitățile ar trebui să fie mai puțin stimulante pentru bebeluș, tocmai pentru a-i încuraja sosirea somnului.

Dacă părinții sunt stresați atunci când interacționează cu bebelușul, până la urmă au să îi inducă și celui mic starea, îl vor face cu timpul anxios și nesigur. Dacă părinții sunt relaxați și fericiți, bebelușul se va simți exact la fel.

Dacă bebelușul plânge când se întinde pe pat și părinții sunt nervoși sau speriați, bebelușul nu va putea să se liniștească și să adoarmă.

  1. Fă selecția corectă din noianul de sfaturi date de alte persoane și acordă prioritate în principal intereselor și nevoilor bebelușului tău

Recunoscând că nu ai experiență, va trebui ca să ai abilitatea de a selecta dintre sfaturile altora pe cele mai potrivite.

În zilele noastre, multe cupluri au un singur copil. Lipsa sprijinului sau a referințelor familiale lasă mulți părinți nesiguri și vulnerabili la criticile și sfaturile celorlalți.

Mai presus de toate este esențial ca părinții să-și cunoască copilul foarte bine. Să petreacă timp de calitate cu el pentru a-i înțelege temperamentul.

  1. Bebelușii nu plâng pentru ca să-și șantajeze părinții 

Bebelușii plâng ca să le spună părinților că ceva nu este în regulă cu ei, nu pentru a-i șantaja emoțional. Plâng aceia care au nevoie de atenție, aceia care sunt flămânzi, somnoroși sau simt dureri din cauza colicilor, de exemplu. Prin plâns ei pot spune în felul lor propriu că nu se simt în siguranță. Pur și simplu cer ajutor pentru a putea adormi.

  1. Reglează inteligent ritmurile specifice perioadei anterioare somnului celui mic

Așa cum am mai precizat, momentele dinaintea rutinei de somn trebuie să fie calme, cu afecțiune, răsfăț și siguranță.

  1. Bebelușii, dar și copiii mai mari, nu trebuie priviți ca niște adversari ai părinților lor

Bebelușii / copiii nu sunt niciodată adversarii părinților lor. Dimpotrivă, le place să îi simtă fericiți.

Cu toate acestea, doar o parte dintre părinți iau decizii și atitudini coerente și își mențin poziția în toate situațiile similare, chiar și în fața dezaprobării altora. Fiecare familie are sensibilitățile și modul său de a fi. Fiecare familie are dreptul să definească ce este mai bine pentru ea și pentru copiii săi.

  1. Recunoaște, în calitate de părinte, când este mai bine să ceri ajutor specializat

Dacă nu poți rezolva provocările zilnice referitoare la bebelușul tău, dacă ai nevoie de ajutor de la un profesionist, nu ezita să îl ceri.

Acest lucru nu îi face părinți mai răi, dimpotrivă. Ei devin mai informați și mai conștienți de nevoile copilului lor sugar și învață să răspundă solicitărilor lui într-un mod mult mai bun decât anterior.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa