Love21 Diverse Zona zoster se transmite pe cale sexuala

Zona zoster se transmite pe cale sexuala

de Love21
dragoste

Ce este zona zoster?

Zona zoster este o boala cauzata de virusul Herpes zoster, care este inrudit cu virusul Varicela Zoster, cauza varicelei. Este, de asemenea, cunoscuta sub denumirea de varsat de vant si se caracterizeaza prin aparitia de vezicule eritematoase pe piele. Boala poate fi extrem de dureroasa si, uneori, poate duce la complicatii grave, cum ar fi neuropatia post-zosterica sau un scurt episod de pierdere a vederii.

Care sunt simptomele zonei zoster?

Simptomele zonei zoster pot varia de la persoana la persoana, dar cele mai frecvente sunt eruptia cutanata asociata cu senzatii de arsura sau usturime, impreuna cu durere si umflare in zona afectata. De obicei, umflarea se va dezvolta in timp, iar veziculele care se formeaza pot fi umplute cu lichid si izbucniri cutanate. De asemenea, temperatura poate creste, iar corpul poate fi slabit si slab.

Cum se transmite zona zoster?

Zona zoster se transmite prin contact direct sau prin intermediul aerului cu persoanele care au varicela sau herpes zoster. In general, este extrem de rar sa se transmita prin contact sexual. In cazul in care o persoana care nu are imunitate la virusul Varicela Zoster intra in contact cu una care are boala, aceasta va putea fi expusa la virus.

Cum poate fi prevenita zona zoster?

Cele mai citite articole

In general, cel mai bun mod de a preveni zona zoster este prin vaccinarea impotriva virusului Varicela Zoster. Vaccinarea poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala si poate ajuta la reducerea riscului de complicatii grave. De asemenea, este recomandat sa se evite contactul direct cu persoanele care au zona zoster, sa se foloseasca protectie personala, cum ar fi manusi si masti, atunci cand se interactioneaza cu o persoana bolnava si sa se urmeze regulile de igiena personala.

Ce tratament este recomandat pentru zona zoster?

Tratamentul zosterului poate varia in functie de simptomele prezente. In general, medicamentele antivirale sunt recomandate pentru a preveni sau reduce riscul de complicatii si pentru a accelera vindecarea. De asemenea, analgezicele pot fi prescrise pentru a reduce durerea si umflarea. Pe langa medicamente, medicul poate recomanda adaptarea unui regim alimentar specific, vitamine, exercitii fizice regulate si odihna.

Cum se poate preveni transmiterea zonei zoster pe cale sexuala?

Desi riscul de transmitere a zonei zoster prin contact sexual este scazut, acest risc poate fi minimizat prin folosirea prezervativelor in timpul contactului sexual si prin evitarea contactului sexual cu persoanele care prezinta simptome ale bolii. In plus, persoanele care au avut simptome de zona zoster trebuie sa informeze partenerii lor despre boala si sa urmeze sfatul medicului cu privire la reducerea riscului de transmitere la alte persoane.

Concluzie

Zona zoster este o boala cauzata de virusul Herpes Zoster si se caracterizeaza prin aparitia de vezicule eritematoase pe piele. Simptomele acesteia pot varia in functie de persoana, insa tratamentul medicamentos este recomandat pentru a preveni complicatiile si pentru a accelera vindecarea. Transmiterea acestei boli este destul de rara prin contact sexual, insa se recomanda folosirea prezervativelor in timpul contactului sexual si informarea partenerului despre boala.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa