Love21 Diverse Aplicații care îți permit să studiezi în limba română

Aplicații care îți permit să studiezi în limba română

de Love21

Magazinele Android și iOS totalizează 7,3 milioane de aplicații care includ o varietate de categorii, de la cele necesare învățării, jocuri video și jocuri ruletă gratis și până la aplicații de streaming online. Terminalele Android dispun de 2,9 milioane de aplicații, în timp ce telefoanele iPhone și tabletele iPad beneficiază de peste 4,4 milioane de aplicații.

90% din timpul petrecut de o persoană pe telefonul mobil implică utilizarea aplicațiilor. Cei care își doresc să studieze limba română, să efectueze teste de matematică sau de geografie ori să învețe o limba străină vor găsi aplicațiile de care au nevoie pe Google Play și App Store.

Aplicațiile pentru mobil – între utilitate și modalitate de distracție!

Numărul aplicațiilor descărcate este în creștere începând cu 2016 (numărul de aplicații descărcate a fost de 83,8 miliarde – 26 de miliarde din App Store și 57,8 miliarde din Google Play). În 2017 au fost înregistrate peste 94,8 miliarde de descărcări, că în 2018, numărul acestora să ajungă la 105,3 miliarde de descărcări.

2019 a însemnat 114,9 miliarde de descărcări (84, 3 miliarde de pe Google Play și 30,6 miliarde de pe App Store). În prima jumătate a anului 2020 au fost raportate peste 71,5 miliarde de descărcări (18,3 miliarde din App Store și 52, 3 miliarde).

Aplicațiile sunt utilizate în 90% dintre cazuri pentru vizionarea de conținut video online, pentru urmărirea vlogurilor (52%) sau pentru a asculta muzica (72%). De asemenea, 48% dintre utilizatori folosesc aplicațiile pentru a asculta programele de radio online, iar 42% pentru a urmări podcasturi.

22,2% dintre utilizatori accesează aplicațiile de social media timp de aproximativ 131 de minute zilnic. Jocurile instalate pe terminalele mobile le ocupă aproximativ 116 minute în fiecare zi celor 19,4% dintre utilizatori. 16,4% dintre cei care au instalat aplicații le utilizează pentru a comunica (timpul alocat zilnic este de 102 minute).

Cei care își doresc să se distreze (11,2%) folosesc aplicațiile de pe terminalele portabile pentru 64 de minute în fiecare zi. 7,4% le utilizează pentru a naviga de pe mobil (80 de minute zilnic), iar restul timpului este folosit pentru a asculta muzică (3,1%) sau pentru îmbunătățirea productivității (3,2%).

Valoarea pieței de aplicații a evoluat într-un mod cu adevărat spectaculos. În 2014, aceasta se cifra la aproximativ 97,7 miliarde de dolari, ca în 2015 să ajungă la 152 de miliarde de dolari, în 2016 să totalizeze 218,2 miliarde de dolari. Începând cu 2017, cifrele încep să ia proporții – 285, 3 miliarde, în 2018 va atinge pragul de 365,2 miliarde, iar în 2019 s-a ajuns la o valoare de 461,7 miliarde de dolari.

Pe fondul crizei sanitare, în 2020, piața aplicațiilor pentru mobil atinge borna de 581,9 miliarde de dolari. Astăzi este posibil să joci de pe telefon inclusiv la casino online, ceea ce face așteptările pentru piață să fie setate pentru 2021 la 693 de miliarde de dolari. În 2022, specialiștii consideră că valoarea aplicațiilor va ajunge la 808,7 miliarde, iar pentru 2023, aceasta va depăși suma de 935,2 miliarde de dolari.

Cum îți poți crește nivelul de cunoștințe prin intermediul aplicațiilor!

21% dintre utilizatori au instalate până la 10 aplicații în telefonul mobil, în timp ce în terminalele portabile a 26% dintre aceștia există între 11 și 20 de aplicații. Aproximativ 22% dintre posesorii de telefoane au instalate până la 30 de aplicații, iar 25% și-au ocupat spațiul din dispozitive cu peste 31 de aplicații.

În afara jocurilor și a aplicațiilor pentru cumpărături, vizionarea de conținut online sau ascultarea de muzică, există și câteva aplicații care ii ajută pe utilizatori să-și îmbunătățească nivelul cunoștințelor. Pe telefoanele cu sistem de operare iOS, una dintre aplicațiile care permit studiul limbii române este “Română 10 Gramatică”. Este o aplicație care permite perfecționarea limbii române, ce se bucură de nota 4,8 din 5 în App Store.

Cei care își doresc să converseze mai simplu, o pot face prin intermediul aplicației “Chat All”, care permite traducerea instant a textelor (nota 4,8 din 5). Mobile Touch a lansat pentru posesorii de iPhone “Dicționar de buzunar”, iar pentru iPad-uri există “50,000 – Învață limba română”. Utilizatorii cu vârste mici pot învăța limba română într-un mod amuzant cu ajutorul aplicației pentru iOS “Educativia”.

“Triviador România” este o aplicație care poate fi instalată atât pe telefoanele iOS, cât și pe cele Android. Este una dintre cele mai complexe aplicații, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a învăța într-un mod distractiv – aici se găsesc întrebări din istorie, geografie și multe alte domenii. Celor care vor să învețe română, pe Android o mulțime de aplicații, printre care se remarcă “Learn Romanian – 15,000 de cuvinte”, “Simply learn Romanian” sau “Learn Romanian Free”.

Aplicația “Povești și jocuri educative” ajută la educația celor mici, în timp ce “Mate Bac – Teorie și Aplicații” este utilă pentru elevii de liceu din anii terminali. La fel de benefice sunt și aplicațiile “Bacde10-Învață pentru Bacalaureat” și “Româna pentru BAC”. Pe partea de aplicații de studiu sunt disponibile “Chestionare Bac Română” unde sunt teste pentru toate materiile, inclusiv geografie și istorie. Special pentru cei care preferă geografia există și aplicația “Bac Geografia României”.

Iar la istorie, aplicațiile “Istorie” și “Istoria Românilor” transformă studiul într-un mod plăcut de învățare. Celor care vor să aibă o testare de nivel superior, aplicația “Teste Academia de Poliție” le oferă posibilitatea de a se familiarizeze cu toate disciplinele acestei instituții de învățământ.

Indiferent de ceea ce poate avea nevoie de un utilizator de Android sau iOS în materie de distracție sau studiu, este imposibil să nu găsească printre cele 7, 3 milioane de aplicații din App Store și Google Play. Tot ce este nevoie să faci este să dai o căutare rapidă și găsești imediat aplicațiile care îți sunt necesare!

S-ar putea sa-ti placa