Love21 Diverse Interviu de angajare online: cu ce te îmbraci?

Interviu de angajare online: cu ce te îmbraci?

de Love21

Printre cele mai semnificative schimbari pe care le-a adus anul 2020 in modalitatea de lucru a anumitor companii, este, pentru angajatii acestora, sistemul de lucru work from home. In acelasi timp, o multime dintre cei care cauta sa recruteze personal prefera, ca si o prima modalitate de discutie, interviul de angajare online. Aceasta asigura o comunicare rapida și eficienta, fara a mai fi nevoie din partea candidatului sa se deplaseze la sediul firmei angajatoare.

Si totusi, un interviu de angajare online nu presupune din partea candidatului mai putina atentie sau pregatire. Dimpotriva, atentia la detalii si felul in care se prezinta in fata celui care realizeaza interviul pentru compania angajatoare sunt la fel de importante ca si pana acum.

Ce optiuni vestimentare ai in cazul in care te pregatesti sa sustii un interviu online? Care sunt tinutele potrivite care iti pot creste sansele de a fi angajata, chiar daca interviul se desfasoara online? Iti oferim mai jos cateva solutii in acest sens.

  1. Un sacou cu fusta sau cu pantaloni.

Un sacou si o bluza sau o camasa simpla sunt optiunea vestimentara cea mai la indemana pentru un interviu online reusit. Aspectul clasic al acestei tinute iti permite sa te prezinti oricand ca si un profesionist adevarat, indiferent de domeniul in care activezi. Aceasta prima impresie in fata angajatorului nu va face decat sa iti sporeasca sansele pentru angajare, deoarece tinuta inspira profesionalism si seriozitate.

Daca, totusi, in mod obisnuit nu porti sacou zi de zi, alege pentru interviul online un model cu o linie mai lejera si mai fluida, care se aranjeaza usor pe corp. De exemplu, un sacou usor cambrat pe corp, intr-o culoare vesela, te vor face sa te simti feminina dar si increzatoare in puterile tale.

  1. O camasa cu maneca lunga sau scurta.

Cele mai citite articole

Poti asorta oricand unei tinute mai mult sau mai putin formale, alcatuita din fusta sau pantalon, un model de camasi cu maneca lunga sau scurta pentru femei. Avantajul lor il reprezinta faptul ca le poti alege din orice tip de material, si dintr-o varietate mare de culori sau modele, potrivite stilului tau vestimentar. Un bumbac usor, un tricot elastic sau chiar un material din poplin, mai barbatesc, sunt materiale potrivite atat pentru vara, cat si pentru camasi mai groase, de toamna. 

La aceste modele tineresti de camasa poti asorta o fusta tip creion sau un pantalon clasic, cu linie dreapta, pentru a completa aspectul clasic al tinutei. Te vei simti pregatita in orice moment sa sustii interviul de angajare.

  1. O rochie sau bluza cu un detaliu interesant 

Orice element sau detaliu interesant care pot scoate din anonimat o rochie sau o bluza, in partea lor superioara, sunt elemente care vor atrage atentia asupra tinutei tale, cu conditia ca acestea sa fie atent alese. 

Fie ca este vorba de o camsa sau rochie cu un material usor fronsat in partea de sus, fie ca este un jabou interesant al unei camasi, sau un guler inalt al unui tricou simplu, nu ezita sa porti acest obiect vestimentar la interviul tau de angajare. 

Atentie insa, totul in tinuta ta trebuie sa emane discretie si bun gust, si sa nu fie exagerat. Evita cu orice pret un decolteu prea adanc, umerii goi sau orice fel de tinuta prea provocatoare, nepotrivita pentru zi. Alege in schimb piese vestimentare care sa inspire angajatorului incredere, si care sa-ti sporeasca sansele de a obtine noul job.

Succes!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa