Exista o parere ca frumusetea fetei este judecata dupa frumusetea nasului. Acest lucru este complet adevarat. Un nas mic si ingrijit poate decora chiar si o fata larga si invers, un nas lung cu cocoasa strica impresia unei fete frumoase. Din pacate, nasul este aproape imposibil de corectat sau de mascat cu produse cosmetice, asa cum se intampla in cazul buzelor sau ochilor. Prin urmare, pentru corectarea nasului ai nevoie de rinoplastie.
Cand trebuie facuta rinoplastia?
Indicatiile pentru interventia chirurgicala pot include o cocoasa pe nas, nari mari, un nas prea lung, un varf gros sau prea subtire al nasului, deformarea nasului dupa o leziune sau un rezultat nereusit dupa o operatie anterioara. Operatia poate fi efectuata si din motive medicale, de exemplu, in cazul unei curburi a septului nazal cand se produce o insuficienta respiratorie.
Tipurile de rinoplastie includ:
- Chirurgie nas
- Septorinoplastia – alinierea septului.
- Conchotomie – indepartarea excesului de mucoasa nazala.
- Corectia partii inferioare dintre puntea narii, columela.
- Schimbarea formei nasului.
- Rinoplastie de augmentare – corectarea unui nas turtit prin ridicarea septului.
- Altoire – operatie de marire a nasului.
- Operatie pe varful nasului.
- Rinoplastie non-chirurgicala.
- Rinoplastie injectabila.
- Conturare plastica.
- Rinoplastia reconstructiva.
Operatia de rinoplastie se efectueaza cu laser, in loc de bisturiu, ceea ce inseamna ca vei avea mai putine trauma, mai putine semne si un timp de vindecare mult mai scurt.
Metode de operare
Cele mai citite articole
Acces deschis. Pielea este indepartata pe zona operata. Medicul lucreaza cu cartilaj si oase. Operatia se efectueaza sub anestezie generala. Dureaza aproximativ doua ore. Recuperarea este destul de lunga. Edemul dureaza mult timp dupa operatie.
Acces inchis. Tesutul din nas este taiat. Medicul este ghidat prin atingere. Plusurile includ recuperarea rapida si timpul de umflare redus.
Rinoplastie – Posibile complicatii
Rinoplastia este o procedura chirurgicala. Este posibil ca dupa operatii sa existe si complicatii. Acestea pot fi dificultati de respiratie, hematoame, edeme, sangerari nazale, cicatrici, pigmentare si retea vasculara, infectie in zona buzei superioare si a nasului, o scadere a sensibilitatii pielii si chiar necroza tisulara. Rezultatul operatiei depinde de abilitatea chirurgului si a corpului pacientului. De aceea, este important sa apelezi la un medic consacrat profesional, asa cum este Dr. Panturu.
Rinoplastie – Contraindicatii la interventia chirurgicala
Contraindicatiile chirurgicale in cazul rinoplastiei sunt inflamatia nazala a pielii, bolile virale si infectioase, bolile sistemice cronice ale organelor, tulburarile de coagulare a sangelui, problemele hepatice si cardiace, diabetul zaharat si tulburarile mentale. In plus, operatia nu se efectueaza persoanelor cu varsta sub 18 ani, cu exceptia cazurilor de ranire a nasului.
Cum sa te pregatesti pentru operatie?
Exista mai multe cerinte de baza inainte de operatie. Trebuie sa faci o examinare completa prescrisa de medicul tau. De asemenea, trebuie sa-ti formezi cu atentie pretentiile la nas. Medicul trebuie sa vorbeasca despre posibilele efecte adverse si riscurile operatiei. Si, de asemenea, trebuie sa explice regulile reabilitarii postoperatorii.