Love21 Diverse De la ce varsta e legal sexul in romania

De la ce varsta e legal sexul in romania

de Love21
dragoste

Introducere

Sexul este o parte importanta a vietii noastre si, in prezent, este permis de lege in multe tari. In Romania, legislatia privind varsta legala a sexului este destul de restrictiva, iar legea necesita ca ambele parti sa aiba cel putin 16 ani inainte de a face sex. Legile privind varsta legala a sexului sunt facute pentru a proteja persoanele sub varsta, asigurandu-le ca vor fi protejate si ca nu vor suferi abuzuri sexuale.

Limite in Romania

Legea romana prevazuta in Codul penal este destul de restrictiva si stabileste ca cei care agreseaza sexual persoane care nu au implinit varsta de 16 ani sunt supusi unor pedepse severe. Chiar si cu persoane care au implinit varsta de 16 ani, actul sexual poate fi considerat ca si agresiune sexuala in cazul in care persoana implicata este sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor si, prin urmare, nu poate da consimtamant.

Raportarea abuzului sexual

In Romania, abuzul sexual asupra copiilor este considerat o crima si, prin urmare, toate persoanele care au cunostinta despre un astfel de abuz ar trebui sa il raporteze autoritatilor. Atunci cand un astfel de abuz este raportat, persoana care l-a comis poate fi adusa in fata justitiei si poate primi o pedeapsa severa. Abuzul sexual asupra copiilor nu trebuie tolerat in Romania si trebuie luate toate masurile pentru a se asigura ca aceste crime sunt pedepsite.

Educatie sexuala

Cele mai citite articole

Educatia sexuala este unul dintre cele mai bune moduri de a asigura siguranta copiilor, informandu-i despre anumite riscuri si despre cum sa ia masuri preventive in cazul in care vor fi expusi la situatii periculoase. Educatia sexuala ar trebui sa inceapa inca de la varsta preadolescentei si sa se concentreze pe prevenirea abuzului sexual, precum si pe explicarea conceptelor precum consimtamantul si siguranta sexuala a persoanelor implicate.

Suport si resurse

In Romania exista mai multe resurse care ofera sprijin persoanelor care au suferit abuzuri sexuale sau persoanelor care au nevoie de informatii sau consiliere. Organizatii precum Centrul de Prevenire si Combatere a Abuzului Sexual, Fundatia Renasterea si Fundatia APAR ofera suport si resurse pentru persoanele care au suferit abuzuri sexuale sau care au nevoie de informatii cu privire la prevenirea abuzului. Aceste organizatii ofera, de asemenea, resurse pentru parinti si alte persoane care doresc sa se informeze si sa ia masuri pentru a proteja copiii.

Concluzie

Legea romana privind varsta legala a sexului este destul de restrictiva si interzice actul sexual intre persoane sub varsta de 16 ani. Aceste legi sunt facute pentru a proteja persoanele sub varsta si pentru a asigura ca nu vor suferi abuzuri sexuale. In Romania, exista multe resurse care ofera suport si informatii cu privire la prevenirea abuzului sexual si la asigurarea unei educatii sexuale adecvate pentru copii.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa