Love21 Diverse Sexul copilului in functie de ovulatie

Sexul copilului in functie de ovulatie

de Love21
dragoste

Ce este ovulatia?

Ovulatia este procesul prin care un ovul matur este eliberat de catre una sau mai multe glande ovariene. Acest proces se intampla in mod normal in fiecare ciclu menstrual al unei femei, inainte de a se produce o sarcina. In mod normal, in timpul ovulatiei, ovulul poate fi fertilizat de catre un spermatozoid si, daca aceasta fertilizare are loc, poate duce la o sarcina. Desi ovulatia poate fi diferita de la o femeie la alta, in general dureaza circa 14 zile, incepand de la primul zi a ciclului menstrual.

Cum poate ovulatia determina sexul copilului?

Cu toate ca majoritatea oamenilor cred ca sexul copilului poate fi determinat prin metode precum pozitia in care a fost conceput un copil sau tarotul, cercetarile au aratat ca ovulatia poate avea un impact in acest sens. Deoarece sexul copilului este determinat in functie de cromozomul pe care il alege spermatozoidul, ovulatia poate influenta acest lucru. Cromozomul Y este cel care determina sexul masculin al unui copil, in timp ce cromozomul X este cel care determina sexul feminin. Din acest motiv, alegerea ovulului matur inflenteaza sexul copilului, deoarece acesta poate fi fertilizat de catre un spermatozoid cu un cromozom X sau Y.

Relatia dintre ovulatie si cromozomii X si Y

Relatia dintre ovulatie si cromozomii X si Y poate fi explicata prin faptul ca ovulul matur este mai susceptibil de a fi fertilizat de catre spermatozoidii cu cromozom Y, in timp ce ovulul imatur este mai susceptibil de a fi fertilizat de catre spermatozoidii cu cromozom X. Acest lucru se datoreaza faptului ca spermatozoidii cu cromozom Y sunt general mai rapizi si mai puternici decat cei cu cromozom X, ceea ce le permite sa ajunga mai repede la ovulul matur. Prin urmare, daca un ovul matur este eliberat, exista o mai mare probabilitate ca acesta sa fie fertilizat de catre un spermatozoid cu cromozom Y, ceea ce va duce la nasterea unui baiat.

Alte modalitati de a determina sexul copilului

Cele mai citite articole

In afara de ovulatie, exista si alte modalitati de a determina sexul copilului. Una dintre aceste metode este ultimul meci, care se refera la tipul de spermatozoid care ajunge primul la ovul. In cazul unui meci masculin, spermatozoidul cu cromozom Y ajunge primul la ovul si fertilizeaza acesta, ceea ce duce la nasterea unui baiat, in timp ce un meci feminin se refera la faptul ca ajunge primul la ovul un spermatozoid cu cromozom X, ceea ce duce la nasterea unei fete. Aceasta metoda poate fi folosita in mod special in cazul in care femeile au ovulatie regulata, ceea ce le permite sa stie exact cand au loc ovulatiile lor.

Posibilitatea de a influenta sexul copilului prin ovulatie

Deoarece ovulatia joaca un rol important in determinarea sexului copilului, exista posibilitatea ca sexul copilului sa poata fi influentat prin modul in care femeile isi planifica ovulatia. Cu toate acestea, exista anumite limitari in aceasta privinta, deoarece majoritatea femeilor nu au control asupra momentului exact in care se produc ovulatiile lor. De asemenea, multi experti considera ca utilizarea anumitor medicamente sau diete pentru a influenta momentul ovulatiei nu este recomandata, deoarece acestea pot provoca efecte secundare in organismul femeilor.

Concluzie

In concluzie, ovulatia poate influenta sexul copilului prin faptul ca ovulul matur este mai susceptibil de a fi fertilizat de catre un spermatozoid cu cromozom Y. Cu toate acestea, chiar daca ovulatia poate fi influentata intr-o anumita masura, exista limitari in aceasta privinta si nu este recomandat sa se utilizeze medicamente sau diete speciale pentru a influenta sexul copilului.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa