Love21 IT&C Ce este SEO? Se poate face cariera in SEO?

Ce este SEO? Se poate face cariera in SEO?

de Love21

Optimizarea unui site este un atu la care apeleaza antreprentorii in scopul de a-si imbunatati vizibilitatea online si totodata pentru a atrage tot mai multi vizitatori.

SEO sau Search Engine Optimization, se refera la tehnica optimizarii site-urilor pentru vizibilitate si obtinerea unei pozitii de top in motoarele de cautare. 

Tot mai multe persoane care cauta sa promoveze in cariera sau sa se reprofileze, se orienteaza catre domeniul marketing si SEO. Primul lucru la care se gandesc majoritatea persoanelor care vor o schimbare este promovarea unor cursuri de SEO acreditate. Multi se intreaba daca si in ce masura sunt de utile si suficiente pentru angajare. 

Google si documentatia SEO. De ce ai mai avea nevoie de pregatire in plus pentru a deveni specialist?

Google ofera documentatia oficiala pentru SEO care dispune de o structura bine pusa la punct pentru invatare si aprofundare. Si cel mai important de retinut e ca, documentatia este publica si gratuita.

Documentatia e suficienta doar pentru neinitiatii care vor sa afle notiuni fundamentale legate de tot ce inseamna SEO. Documentatia cuprinde elemente esentiale, pe care le aprofundezi doar daca dublezi invatarea teoriei cu activitate practica in domeniu. 

Cele mai citite articole

De ce documentatia Google utila doar partial? Din simplul fapt ca, experienta practica te ghideaza sa intelegi si sa aplici teoria. Pe scurt, documentatia Google te invata ce trebuie sa faci, dar participarea la cursuri SEO te ajuta sa intelegi mecanismele si cand si cum sa le aplici, astfel incat sa se plieze pe tipul afacerii pentru care lucrezi. 

Cand vorbim despre SEO, practic ne referim la o profesie. Esti de parere ca, o profesie sau o meserie se pot construi pe notiuni exclusiv teoretice? Evident, nu. SEO este un domeniu complex si care presupune lucru si efort de minim cateva luni pana la un an pentru a deveni specialist. 

Notiunile de baza se deprind usor prin documentatia Google, sursa de altfel la indemana pentru cei care inca nu vor sa investeasca bani in pregatire practica fara sa fie 100% siguri ca vor face o cariera in SEO. Dar acest avantaj de natura teoretica nu e suficienta pentru a monitoriza un proiect sau un site stufos cu milioane de vizitatori lunar si concurenta din mai multe parti.

Dupa cat timp apar primele rezultate ale optimizarii SEO?

Optimizarea SEO reprezinta un proces de durata peste medie, dar cu rezultate imediate. Exista factori care influenteaza atat procesul de optimizare, cat si viteza de vizibilitate a primelor rezultate. Printre acesti factori, amintim: gradul de concurenta existent pentru cuvintele pe care le optimizam, strategia de optimizare SEO pentru care am optat, existenta publicitatii platite. 

In procesul de optimizare SEO este importanta si urmarirea tendintelor. Motivul e urmatorul: algoritmii se schimba si se imbunatatesc constant. In plus, unele elemente actuale azi, isi vor pierde puterea pe viitor.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa