Love21 Sanatate Cele mai comune probleme ale ochilor

Cele mai comune probleme ale ochilor

de Love21

Cateodata se intampla sa te doara ochii si sa nu iti dai seama care e cauza. Ochii reprezinta oglinda sufletului si trebuie protejati, ingrijiti. De multe ori, ii obosim fara sa constientizam acest lucru. De multe ori, ne facem rau singuri, chiar daca nu avem boli ale ochilor. Cauzele care ne pot rani ochii sunt diverse. Am facut un top 10 al celor mai cunoscute cauze.

1.Oboseala.

Este cauza principala pentru care ne simtim obositi ochii. Cititul prea mult, fie de pe calculator, fie din carte, ne da o stare de oboseala. La fel si timpul petrecut pana tarziu.

2.Machiajul.

O demachiere neatenta poate provoca probleme ochilor. Daca nu suntem atente atunci cand ne demachiem, ne poate intra crema in ochi. Sau in momentul in care ne machiem, trebuie sa fim atente, sa nu ne intre rimmel in ochi. Substantele continute de machiaje cauzeaza ochilor, produce usturime.

3.Lumina.

Poate fi un inconvenient pentru ochi, mai ales seara. In momentul in care suntem obositi, lumina ne deranjeaza. De asemenea, razele puternice ale soarelui ne pot incomoda. Pentru a ne proteja, putem purta ochelari de soare. De asemenea, pentru a ne calma ochii, ne putem pune castraveti pe ei.

4.Praful.

Pentru persoanele mai sensibile, acesta poate ataca atat aerul pe care il respirati, afectand plamanii, cat si ochii. Praful este nociv pentru sanatate.

5.Detergentul.

Cele mai citite articole

Afecteaza ochii. Daca, din greseala, ne patrunde in ochi, trebuie sa ii clatim repede cu apa. Este foarte periculos pentru ochi.

6.Ceapa.

Poate provoca lacrimi. Ceapa este buna pentru sanatate, insa afecteaza ochii. Cand taiem o ceapa, fie ca vrem, fie ca nu, ne dau lacrimile instant si ne ustura ochii.

7.Raceala.

Atunci cand suntem raciti, ne lacrimeaza foarte tare ochii. Ii simtim obositi, nu ii putem deschide. Simtim cum ne ustura foarte tare ochii.

8.Lipsa ochelarilor.

Persoanele care au nevoie de ochelari si nu ii poarta resimt lipsa acestora. Durerea de cap si problemele de vedere, momentele in care nu vedem sa citim, sunt elemente ce ne anunta ca trebuie sa purtam ochelarii. Daca refuzam sa ii purtam, din motive diverse(nu ne simtim confortabil, ne incomodeaza, ne e rusine), acest lucru ne poate costa pe viata. Putem ajunge sa avem probleme mari cu ochii, sa ne pierdem chiar vederea. Nu va sfiiti sa purtati ochelari, acestia va ajuta, nu va fac rau!

9. Statul la PC

Lucratul la PC este printre principalele cauze ale problemelor cu ochii. Folosirea tip de o zi intreaga a diverselor programe pentru pc va de duce la slabirea acestora.

10.Morcovul face vederea buna!

Pentru a evita sa intampinati astfel de probleme cu ochiii, consumati morcovi. Acestia ajuta la revigorarea ochilor, ajuta la pastrarea unei vederi bune. Alaturi de celelalte legume, morcovul contine vitamine, reprezinta sanatate.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa