Love21 Diverse Cine e Carey Mulligan, marea favorită la câștigarea Premiului Oscar la categoria cea mai bună actriță

Cine e Carey Mulligan, marea favorită la câștigarea Premiului Oscar la categoria cea mai bună actriță

de Love21

Carey Mulligan este considerată marea favorită să câștige Premiul Oscar în 2021 la categoria cea mai bună actriță, după rolul din filmul Promising Young Woman.

În vârstă de 35 de ani, Carey Mulligan s-a născut la Londra și cariera sa este în plină ascensiune.

La începutul carierei a jucat în piese de teatru, dar în 2005 și-a făcut debutul într-un film, având un rol secundar în Pride & Prejudice. Ulterior a apărut în mai multe seriale și piese pe Broadway, dar ascensiunea sa a început după rolul din 2009 din filmul An Education. Atunci, ea a câștigat premiul BAFTA la categoria „cea mai bună actriță într-un rol principal” și a avut și prima nominalizare la gala Premiilor Oscar.

A doua nominalizare din carieră la Oscar a primit-o pentru rolul din Promising Young Woman, o comedie neagră cu accente de thriller. Carey Mulligan interpretează rolul unei femei dornică de răzbunare, după ce prietena sa cea mai bună a fost victima unui viol.

Carey Mulligan a fost foarte apreciată pentru acest rol și este văzută ca fiind mare favorită să câștige Premiul Oscar la categoria „cea mai bună actriță”, având cota 1.68 la NetBet. Ea le devansează pe Andra Day (“The United States v. Billie Holiday” – cota 4.00), Frances McDormand (“Nomadland” – cota 4.35),  Vanessa Kirby (“Pieces of a Woman” – cota 9.00) și Viola Davis (“Ma Rainey’s Black Bottom” – cota 11.00).

De altfel, există așteptări mari de la filmul Promising Young Woman, în condițiile în care mai are alte patru nominalizări la Premiile Oscar 2021, inclusiv la categoria cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Alte filme de succes cu Carey Mulligan în distribuție

Cele mai citite articole

În 2009, Carey Mulligan a avut un rol secundar în filmul Public Enemies, unde a interpretat-o pe Carol Slayman. Ulterior a venit rolul de succes din An Education, care i-a adus numeroase laude.

Wall Street: Money Never Sleeps și The Great Gatsby sunt alte filme de succes în care am putut să o vedem pe Carey Mulligan.

La începutul anului 2021 a fost lansat cel mai recent film cu Carey, denumit The Dig. Este o dramă britanică bazată pe cartea cu același nume scrisă de John Preston. Acest film a avut cinci nominalizări la Brittish Academy Film Awards.

Ca seriale, Carey a jucat în Bleak House (2005), The Amazing Mrs Pritchard (2006), Agatha Christie’s Marple: The Sittaford Mystery (2006), Trial & Retribution X: Sins of the Father (2006), Waking the Dead (2007), Northanger Abbey (2007), My Boy Jack (2007), Doctor Who (2007), The Spolis of Babylon (2014) și Collateral (2018).

De asemenea, ea este și cântăreață și are mai multe colaborări, inclusiv cu Justin Timberlake.

Carey Mulligan e căsătorită cu un prieten din copilărie

Carey este căsătorită cu Marcus Mumford, vocalistul trupei Mumford & Suns. Cei doi au fost prieteni încă din copilărie, care s-au regăsit după ani buni și au început o relație. Nunta lor a avut loc în aprilie 2012. Ei au doi copii, o fetiță născută în 2015 și un băiat născut în 2017.

De asemenea, Carey Mulligan are și o implicare activă în societate. Donează constant sume de bani și este ambasador al Alzheimer Society începând cu 2012. De altfel, bunica sa a avut Alzheimer în ultimii 17 ani din viață, perioadă în care nu a recunoscut-o pe Carey. De asemenea, ea este și ambasador al War Child și a făcut vizite în Republica Democrată Congo.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa