Love21 Curiozitati 5 activități tot mai populare printre femei

5 activități tot mai populare printre femei

de Love21

Monotonia este ceva ce nimeni nu își dorește, motiv pentru care tot mai multe femei aleg să își găsească noi activități.

Cele mai citite articole

Iată care sunt 5 dintre cele mai populare:

  1. Drumeții montane – Din dorința de a avea un stil de viață sănătos și o condiție fizică bună, foarte mult femei aleg să meargă în drumeții montane. De altfel, multe dintre ele reușesc să își găsească liniștea pe munte și să realizeze că și lucrurile simple ne fac fericiți. Drumețiile montane îmbunătățesc totodată și disciplina persoanei respective, dar ajută și la socializare. Cât privește beneficiile asupra sănătății, acestea sunt multiple. Echipamentele speciale pentru drumeții nu sunt scumpe, iar în țara noastră există numeroase trasee indiferent care ar fi nivelul de pregătire. Iar peisajele sunt adesea superbe. 
  1. Jocuri – Numărul femeilor care se joacă este într-o continuă creștere. Spre exemplu, în țări precum Franța, numărul femeilor care se joacă pe consolă și desktop este mai mare decât cel al bărbaților. Iar situația este echilibrată și în țări precum Marea Britanie sau Germania. Femeile au inclusiv competiții pe echipe și aleg inclusiv CS:GO sau Fortnite. De asemenea, inclusiv numărul femeilor atrase de jocuri de noroc este într-o continuă creștere. Un studiu din 2019 arată că în România peste 7% din toate femeile de peste 18 ani au practicat jocuri de noroc. Ele sunt atrase în general de varietatea existentă, având în vedere că în secțiunea NetBet cazinouri online sunt peste 2.000 de jocuri disponibile, multe dintre ele foarte populare și printre femei. În topul preferințelor femeilor se află jocurile Lucky Rose, Lady Luck și Lady of Fortune. 
  1. Yoga – Numărul femeilor care practică această activitate este într-o creștere continuă. Fie că o fac acasă, fie că merg la cursuri de specialitate, tot mai multe femei aleg să se destindă astfel. Yoga vine cu multe beneficii, principalele fiind că alungă stresul și anxietatea. De asemenea, această activitate mai ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și a tensiunii arteriale. Un mare plus este acela că nu necesită o investiție financiară importantă, de cele mai multe ori fiind nevoie doar de un covoraș de antrenament. În plus, e o activitate care poate fi realizată de oriunde, atât în interior cât și în aer liber. Iar un alt avantaj este acela că sunt numeroase resurse din care putem găsi tehnici noi, fiind multe curiozități în acest domeniu.
  1. Pictatul – Foarte multe femei care doresc o activitate relaxantă și creativă aleg pictatul. Studiile științifice au demonstrat că pictatul are o influență pozitivă asupra organismului, deoarece devenim mai puțin stresați. Iar efectele încep să se vadă după doar 45 de minute. În plus, pictatul dezvoltă foarte mult și creativitatea. Este însă important să nu ai așteptări foarte mari de la tine, mai ales dacă ești încă la început, ci să o faci doar de distracție. Important este că faci ceva cu mâinile tale, iar în timp, cu exercițiu, poți face o treabă mult mai bună. Pentru începători este recomandat să înceapă să lucreze în acuarelă sau gauache, mai ales că acestea sunt și destul de ieftine. 
  1. Tir cu arcul – Este un sport al preciziei, care necesită o concentrare destul de ridicată. Totuși, tirul cu arcul are beneficii pozitive asupra organismului. Asta deoarece partea superioară a corpului este solicitată pentru susținerea arcului și întinderea corzii, iar cea inferioară pentru stabilitate. Așadar, sunt puși în mișcare mușchii de la nivelul spatelui, umerilor, abdomenului și brațelor. De asemenea, este un sport accesibil și distractiv. Iar multe femei simt că reușesc să se descarce de grijile zilnice atunci când trag cu arcul. Din fericire, în țara noastră există numeroase locuri în care poți practica acest sport.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa