Love21 Diverse Știi ce fel de împrumut ți se potrivește cel mai bine nevoilor tale financiare

Știi ce fel de împrumut ți se potrivește cel mai bine nevoilor tale financiare

de Love21

Instituția creditării constituie una dintre sursele care îți oferă posibilitatea de a obține bani cu împrumut atunci când aceștia îți lipsesc. Contra achitării unei dobânzi și dacă te încadrezi în cerințele impuse de compania creditoare poți obține banii de care ai nevoie. Pentru că există o gamă extinsă de opțiuni și două tipuri de creditori dornici să-ți împrumute bani (băncile și instituțiile ifn), vei avea la dispoziție multiple variante dintre care să alegi.

Numai că, înainte de a opta pentru un credit, îți recomandăm să analizezi opțiunile în funcție de modul de utilizare a banilor. În acest fel vei limita plata unei dobânzi prea mari pentru un împrumut la o valoare mai mare decât aveai nevoie în mod normal.

Sume mari de împrumut – credite ipotecare, imobiliare și auto

În momentul în care ai nevoie de mai mulți bani trebuie să te orientezi către o soluție care să-ți permită să obții rate cât mai confortabile. Acest lucru înseamnă extinderea duratei de creditare pe o perioadă de timp care să-ți ofere o dobândă acceptabilă. Prezentarea unui gaj sau a unei garanții te ajută să obții suma maximă de împrumut, dar și sursa principală de împrumut (salariul) trebuie să fie luată în considerare. Marja maximă de îndatorare (40%) te obligă să cauți un creditor care să îți ofere cei mai buni termeni de creditare – de obicei, compania de împrumuturi la care ai un cont deschis, în care îți este virat salariul, îți oferă un procentaj mai bun la dobândă.

Cele mai citite articole

Împrumuturile auto (pe 5 ani) și cele ipotecare și imobiliare (până la 25-30 de ani) îți permite să obții sume mari de bani, cu dobânzi mai mici, chiar dacă este vorba despre termene de plată extinse. Achitarea anticipată parțială sau totală îți permite să scapi de plata dobânzii și mai toate băncile nu solicită comision de rambursare înainte de plata. Dacă vrei să îți iei o mașină ori o locuință, atunci acesta este tipul de credit care ți se potrivește cel mai bine.

Sume mici de împrumut – credite nebancare, de nevoi personale și de urgență

În momentul în care ai nevoie de bani puțini fie mergi pe varianta credite rapide online sau pe soluțiile de creditare de urgență. Pentru bani mai mulți (dar nu atât de mulți ca în cazul achiziționării unei case sau a unui autoturism) poți să te orientezi către creditele de nevoi personale. Toate aceste tipuri de împrumuturi impun niște dobânzi mai mari, penalizări și sume împrumutate care cresc pe măsură ce este accesat un nou credit.

Alege acel împrumut care să îți ofere cele mai bune perspective de rambursare și care îți permite să se te bucuri la maxim de banii pe care i-ai obținut!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa