Love21 Diverse Cum alegi corect echipamentele pentru o unitate HoReCa

Cum alegi corect echipamentele pentru o unitate HoReCa

de Love21

Succesul dezvoltării unei afaceri în domeniul alimentației publice depinde în mare măsură de echipamentele de bucătărie utilizate. Orice unitate de catering are nevoie de niște dotări specializate. Multe dintre acestea se pot achiziționa de la TC Romania Crown Cool.

Dotările HoReCa bine alese, cheia marilor succese (financiare)!

Abilitatea și talentul niciunui bucătar nu se pot manifesta în lipsa cuptoarelor profesionale, a echipamentelor frigorifice și a unei mașini de spălat vase performante. Dacă ai de gând să deschizi o afacere de catering în viitorul apropiat, ar trebui să începi întotdeauna de la alegerea echipamentelor de bucătărie potrivite, de cea mai bună calitate.

Atunci când amenajezi o bucătărie profesională trebuie să ții cont de conceptul unității HoReCa respective, care îți va permite să cumperi acele dotări cu adevărat necesare, pentru că așa o să economisești resurse: bani, timp și chiar spațiu de lucru.

Bucătăria profesională diferă de bucătăria de acasă prin continuitatea procesului de gătit a unei varietăți de feluri de mâncare. De aceea este foarte important să alegi exact acele dispozitive care să funcționeze fără probleme, fără defecțiuni din cauza suprasolicitării.

Funcționarea constantă a unor echipamente de bucătărie nepotrivite sau de calitate inferioară conduce la produse alimentare ratate, care lasă de dorit nu doar ca aspect, ci și ca gust. 

Evident, chiar dacă în bucătărie există dotări de top, este necesar să se efectueze în mod regulat igienizarea acestora. Îngrijirea zilnică, curățarea atentă a echipamentelor HoReCa folosite în unitatea gastronomică respectivă este o sarcină de prim ordin care merită să fie înscrisă cu litere mari în fișa postului fiecărui angajat din cadrul unei bucătării profesionale.

Tipuri de echipamente recomandate pentru unitățile de alimentație publică

Calitatea și funcționalitatea echipamentelor dintr-o bucătărie profesională influențează direct viteza de gătit, ușurința realizării tuturor proceselor tehnologice de natură gastronomică. Pentru aceasta, sunt utilizate următoarele tipuri de echipamente HoReCa:

  • cuptoare gastronomice, cuptoare cu microunde, cuptoare combinate, marmite, grill-uri, friteuze;
  • dulapuri frigorifice, lăzi congelatoare, camere frigorifice;
  • blendere, mixere;
  • mașini de curățat cartofi;
  • mașini de spălat vase;
  • rafturi neutre, dulapuri speciale etc.

Selectarea fiecărui dispozitiv necesită o abordare adecvată, care depinde de anumiți factori precum ar fi:

  • dimensiunea firmei HoReCa;
  • numărul de clienți;
  • meniul de bază stabilit;
  • programul de funcționare al unității etc.

Toate aceste elemente, dar și altele, îți vor permite să selectezi echipamentele performante necesare pentru bucătăria ta profesională, stabilind un echilibru între calitatea echipamentelor, volumul comenzilor și viteza de preparare a felurilor de mâncare.

Achiziția echipamentelor de lucru din domeniul HoReCa ar trebui să fie simplă și convenabilă, iar respectivele dotări să nu cauzeze disconfort lucrătorilor și, pe cale de consecință, să asigure o productivitate ridicată.

Nu uita nici de service-ul echipamentelor HoReCa achiziționate!

Adevărul este că orice tip de dispozitive tehnice, inclusiv echipamentele folosite într-o bucătărie profesională, începe să dea rateuri în timp, ceea ce va conduce la pierderea acestora și la costuri financiare ridicate. Cumpărarea de echipamente HoReCa noi la intervale scurte de timp nu este o soluție bună pentru bugetul business-ului tău. Pentru o salvare de urgență care să elimine problemele legate de defecțiunile apărute la dotările gastronomice, vei avea nevoie de piese de schimb bune alături de un service de calitate.

Este necesar să alegi acele tipuri de echipamente de bucătărie profesionale care, nu doar că pot fi reparate, ci și pentru care există pe piață piesele de schimb necesare. Cât de costisitoare va fi reparația depinde de piesa care a eșuat, dar înlocuirea acesteia va costa în mod semnificativ mai puțin, decât cumpărarea unei mașini de gătit, a unui nou cuptor sau a unui alt echipament frigorific în locul celui ce s-a stricat.

Pentru a crește durata de viață a echipamentelor de bucătărie este necesar să se efectueze o întreținere periodică și verificări din partea unor specialiști cu experiență. Aceasta este calea de a preveni apariția unor avarii grave la anumite echipamente HoReCa și de a preveni perioadele de nefuncționare a acestor dotări pentru o lungă perioadă de timp.

Dotări calitative, dar și un service foarte bun găsești la compania TC Romania Crown Cool. Încheie rapid un parteneriat cu aceasta!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa