Love21 Distractie Top 3 sfaturi pentru organiza o cină perfectă cu prietenii chiar la tine acasă

Top 3 sfaturi pentru organiza o cină perfectă cu prietenii chiar la tine acasă

de Love21

Din când în când, poţi simţi nevoia de a lua o pauză de la petrecerile în club, dar nu şi de la prietenii tăi. Chiar şi atunci când nu mai ai chef de muzica tare şi aglomeraţie, te poţi simți excelent cu oamenii dragi, invitându-i la o cină chiar la tine acasă. 

Indiferent dacă nu eşti adepta cluburilor sau simţi doar nevoia să socializezi cu prietenii tăi în alte condiţii, a-i invita ocazional la o cină la tine acasă este mereu o idee bună. Nu trebuie neapărat să ai un motiv de sărbătoare pentru a petrece câteva ore cu prietenii tăi, savurând ceva delicios şi sorbind băuturile preferate chiar la tine acasă. 

Dacă ai decis că vrei să organizezi prima ta cină cu prietenii acasă la tine, noi te vom ajuta cu cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont pentru ca totul să meargă ca pe roate:

  1. Stabileşte lista de invitaţi

Dacă eşti o persoană sociabilă, cel mai probabil vei avea tendinţa de a invita un grup mare de oameni la prima ta cină organizată acasă. Ar putea fi o idee bună dacă locuinţa ta este foarte spaţioasă, iar experienţa ta ca bucătar, una vastă. Însă, cel mai probabil, nu ai ajuns atât de departe. De aceea, este indicat să alegi între patru şi şase persoane pe care să le inviţi la cină. Astfel, atât spaţiul, cât şi mâncarea vor fi suficiente pentru o seară grozavă. 

În plus, atunci când stabileşti care vor fi invitaţii tăi, nu uita să ţii cont de relaţiile existente între ei, pentru a evita drame nedorite.

  1. Mâncarea şi băuturile

Chiar dacă ai acumulat deja ceva experienţă în bucătărie, ar fi indicat să nu te apuci să prepari feluri de mâncare sofisticate. În primul rând, după ce ai stabilit cine vor fi invitaţii tăi, trebuie să ştii care sunt preferinţele lor culinare şi, mai ales, dacă suferă de alergii, intoleranţe etc. Prepară mâncăruri ușoare şi pe placul tuturor, pentru a-ţi asigura succesul. 

Cele mai citite articole

În privinţa băuturilor, lucrurile sunt mult mai simple. Cel mai probabil ştii deja ce preferă fiecare, dar, în plus, poţi pregăti şi ingredientele pentru câteva cocktailuri non-alcoolice. Poţi investi în nişte pahare deosebite, o frapieră şi nişte forme inedite pentru cuburi de gheaţă. 

Pentru un plus de eleganţă, poţi alege un vin special care să se potrivească mâncării pregătite. Chiar dacă cei din gaşcă nu sunt mari băutori de vin, te asigurăm că acest gest va fi apreciat. Nu te speria dacă nu ştii prea multe despre cum să alegi vinul în funcţie de felul de mâncare, deoarece regăseşti online toate informaţiile necesare. 

  1. Pregăteşte-ţi casa pentru musafiri

Vor veni prietenii tăi la tine, nu membrii Casei Regale, dar casa ta trebuie să arate cât se poate de bine. Şi pentru că ştim cât de obositoare poate fi curăţenia casei, te sfătuim să începi pregătirile cu acest pas. Înainte de a face cumpărături, fă o curăţenie straşnică a casei şi abia apoi te poţi apuca de aprovizionare. Sigur, în ziua cinei va trebui să mai faci câteva retuşuri, dar acestea nu vor necesita prea mult timp sau efort. 

Dacă nu obişnuieşti să asculţi des muzică, alocă-ţi puţin timp pentru a realiza un playlist special pentru seara voastră, cu muzica preferată.

Nu uita să pui pe lista de cumpărături o faţă de masă, un odorizant nou pentru casă şi chiar un buchet de flori. Aceste mici detalii îţi vor crea chiar şi ţie, nu doar invitaţilor, o stare de bine. 

Timpul va trece imediat, iar prima ta cină organizată acasă va fi, cu siguranţă, un succes. Nu căuta perfecţiunea, deoarece prietenii tăi se vor bucura cel mai mult de companie şi vor observa efortul tău.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa