Love21 Relatii Sfaturi pentru prima intalnire

Sfaturi pentru prima intalnire

de Love21

Se spune ca primele intalniri de obicei sunt cam ratate. Aceasta deoarece intervin emotia, nervozitatea si alti factori. Plus ca vrei sa impresionezi, vrei ca totul sa iasa perfect. Pentru asta, trebuie să fii atent la o multime de aspecte: cum te imbraci, cum te porti, ce trebuie sa eviti. Fie ca va fi o iesire de cateva ore, sau o iesire care va pune bazele unei relatii de-o viata, prima intalnire poate hotari „jocul final”. Adica daca ti-ai gasit intr-adevar jumatatea alaturi de care vrei sa iti petreci tot restul vietii. Se mai spune, de asemenea, ca nu e bine sa iti sabotezi relatia inainte sa inceapa…Tocmai de aceea, mergand la prima intalnire nu incercati, fie barbat, fie femeie, sa impresionati prea tare. Deoarece, dupa cum se exprima psihologii, e posibil sa obtineti un efect invers celui de persoana placuta: veti arata ca sunteti o persoana disperata! Potrivit diverselor sondaje, multi se pot trezi la o prima intalnire facand aceleasi greseli si cazand in aceleasi capcane.

Tocmai de aceea ne-am gandit ca v-ar fi de folos niste sfaturi.

Sfaturi pentru prima intalnire – Ce e bine sa faceti 

1.Fara atingeri

S-ar putea sa va ganditi ca o simpla atingere conteaza foarte mult prima data. Nu este cazul – spune expertul in relatiu April Masini de la AskApril.com. Ceea ce vrei sa ii arati prima data este cat de atragatori poti fi vorbind! Asa ca mai bine ai grija ce vorbesti nu ce atingi! „Intr-o prima intalnire, atingerea ar trebui sa fie limitata si nu sexuala”, spune de asemenea si expertul in relatii Carole Lieberman. Cu alte cuvinte, este bine sa-i iei mana ca sa o ajuti sa coboare din masina spre exemplu, dar nu va puneti bratul in jurul gatului ei. Prin urmare, tineti mainile acasa. E exclus sa incercati o apropiere fizica la prima intalnire – riscati sa pareti disperati. Cand se termina intalnirea, o strangere de mana sau un sarut pe obraz sunt acceptate.

2. Vorbiti

Poate iti place sa te gandesti la tine ca la o persoana puternica si tacuta, dar in niciun caz nu trebuie sa fii o persoana inchisa emotional sau superplictisitoare la prima intalnire. Iesiti din cochilie si vorbiti!

3. Nu fiti ieftini!

Exista o mare diferenta intre a fi modest si a fi ieftin, spune April Masini. „Daca arati ca esti ieftin, probabil ca esti ieftin cu emotiile si posibil zgarcit in pat, de asemenea”, mai evidentiaza Masini. „Si cu siguranta nu aceasta e impresia pe care doriti sa o oferiti”. Cea mai usoara modalitate de a economisi bani – fara sa dati impresia de zgarcenie este sa va planificati si sa va duceti numai in locuri unde stiti ca va puteti permite macar o mica parte din meniu. Sau fiti imaginativi: o mica excursie este mai distractiva decat cina si nu costa chiar atat cat poate costa o cina. In plus, daca ideea de a petrece cateva ore la masa ti se pare un calvar, poti alege si o activitate interactiva – dans, biliard, bowling, patinoar etc. 

4. Faceti o conversatie bidirectionala

Sigur, trebuie sa povestesti despre tine, dar nu domina conversatia. Si nu te plange de viata ta. La un moment dat poti parea narcisist. Sau mai rau: poate parea ca asteptati ca intalnirea sa se termine mai repede ca sa ajungeti direct in pat cu persoana respectiva dupa cum subliniaza dr. Lieberman. Daca nu stiti de unde sa incepeti,  a vorbi despre slujba e de obicei un pariu bun. „Si barbatilor si femeilor le place sa le iei in serios munca si ambitiile,” spune dr. Lieberman. „Intreaba de exemplu care e treaba cu cariera si ce planuri sau ce realizari se prefigureaza. Afla de ce e important”.

5. Cinstea – cea mai buna politica

Cele mai citite articole

Specialistii in relatii mai spun ca, atata timp cat esti politicos nu se poate intampla nimic rau pe parcursul primei intalniri. Daca la un moment dat, pe parcursul intalnirii trebuie sa plecati, puteti spune ceva generic, de genul – „trebuie sa ajung acasa ” si sa va scuzati.

6. Lasati marile asteptari

Nu va duceti la prima intalnire cu mari asteptari. Nu trebuie să fie iubire la prima vedere. Trebuie sa fiti relaxati, sa faceti o buna impresie, iar lucrurile sa decurga confortabil si natural. Iar daca va fi sa fie va veti mai vedea.

7. Fii tu insuti

Daca sunteti timizi, nu va dati la o parte in a recunoaste acest lucru. Sinceritatea va poate aduce mari avantaje, printre care si aceea ca s-ar putea sa obtineti si o a doua intalnire. Desigur este dificil sa vorbesti foarte mult la prima intalnire, dar daca esti linistit (a), calm (a) si sincer (a) totul poate fi OK.

8. Imbraca-te adecvat

La prima intalnire nu trebuie sa te imbraci ca la nunta. Trebuie sa alegi ceva care sa-ţi stea bine, sa fie potrivit varstei, locului in care mergeti, sa nu fiti tipatori, extravaganti, sau vulgari.

9. Cine plateste

Codul bunelor maniere spune ca plateste cel care invita. Inclusiv o femeie care isi invita partenerul de afaceri la masa de pranz va plati ea. La o prima intalnire romantica, daca invitatia la masa a fost facuta de barbat, tot el este cel care va achita, elegant, nota. Frumos este ca domnisoara sa se ofere sa isi achite consumatia.

10.Fara sex 

Stabileste limite. Sexul la prima intalnire este total contraindicat. Nu mai este nevoie sa va exemplificam de ce. Trebuie doar sa fiti deschisi, sa spuneti lucruri amuzante, vesele, sa creati o atmosfera destinsa. Daca lucrurile vor decurge bine va veni timpul si pentru sex.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa