Love21 Diverse Top 4 mituri despre studiourile de videochat

Top 4 mituri despre studiourile de videochat

de Love21

Unul dintre cele mai evitate subiecte în cultura românească este chiar videochatul. Și asta se vede cel mai bine în opinia generală despre această industrie. Deși această activitate pare să înflorească, mai ales la noi în țară, majoritatea o privesc încă dintr-o perspectivă cel puțin sceptică.

Toate acestea se datorează în general unei lipse de informații. Majoritatea românilor au o părere despre orice, de multe ori chiar despre lucrurile pe care nu le cunosc aproape deloc. Lipsa de cunoaștere naște mituri care la rândul lor influențează în mod negativ percepția generală. De aceea ne-am hotărât să lămurim câteva dintre ele.

Activitatea de videochat este ilegală 

Multe persoane consideră că munca prestată de un model de videochat este ilegală deoarece nu cunosc destul de multe aspecte despre acest domeniu. Ba, mai mult, mulți cred ca videochatul intră în sfera prostituției, o altă opinie foarte ușor de contestat. Videochatul este reglementat în România, spre deosebire de prostituție, activitate cu care nu are nimic în comun.

Un studio de videochat serios lucrează cu modelele exclusiv pe bază de contract, ceea ce înseamnă că toate cotizațiile la stat sunt achitate și modelele vor beneficia de aceleași avantaje ca restul salariaților. Da, ne referim aici inclusiv la asigurare de sănătate și pensie. În plus, în cartea de muncă nu va fi menționat exact specificul activității, deci șansele de angajare în alte domenii nu vor fi influențate. 

Modelele de videochat nu sunt educate

Oamenii care consideră că modelele de videochat sunt needucate au această părere deoarece nu înțeleg specificul activității. Nu, videochatul nu este exclusiv despre nuditate, mai ales dacă discutăm despre partea de non adult. Multe modele au studii superioare sau chiar vin din medii corporate sau academice.

Cele mai citite articole

Dacă vei vrea să afli mai multe despre specificul activității vei descoperi că ai nevoie de cunoașterea unei limbi străine, de abilități serioase de comunicare și de cunoștințe cel puțin decente de operare PC. Crezi că o persoană needucată întrunește toate aceste condiții? 

Modelele de videochat arată perfect 

Acest mit afectează mai mult potențialele angajate care nu au încredere în aspectul lor, nu neapărat felul în care este percepută această activitate. Nu, modelele de videochat nu trebuie să aibă dimensiuni de 90-60-90 și nici nu sunt femei din plastic. Modelele de videochat sunt femei obișnuite. 

Dacă te vei alătura unui studio de videochat profesionist vei descoperi că nu aspectul fizic este cel mai relevant pentru succes. Da, trebuie evident să ai un corp și un ten îngrijit, dar nu trebuie să arăți ca un supermodel de la Hollywood. Atitudinea, abilitățile de comunicare și empatia vor face diferența. Utilizatorii de videochat caută femei reale, nu idealuri de frumusețe. În plus, gusturile nu se discută și există cu siguranță o nișă pentru oricine. 

Toată lumea va afla cu ce te ocupi și vei fi judecată

Punctul acesta depinde doar de tine și de alegerile tale. Dacă alegi să lucrezi cu un studio de videochat profesionist ți se va asigura confidențialitatea datelor și protejarea identității. Nu vei lucra pe platforme la care să aibă acces persoane din România, acestea fiind criptate. Astfel, dacă vrei ca cineva să afle cu ce te ocupi, va fi în totalitate decizia ta.

Vei fi judecată pentru meseria ta? Ne-ar plăcea să spunem că nu, dar adevărul este că oamenii nu sunt întotdeauna pregătiți să audă asta. Va fi de datoria ta să găsești persoane cu care să împărtășești această informație. Nu va fi ușor, dar când o vei face, te vei asigura că ai în jurul tău doar persoanele potrivite pentru tine. Și nu asta ne dorim cu toții? 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa