Bradul de Craciun este cea mai importanta piesa ce nu trebuie sa lipseasca din case in perioada acestor sarbatori de iarna. Fie ca alegi sa plantezi un brad de Craciun in curte (daca locuiesti la casa), fie ca alegi sa ai un brad artificial, acest pom nu trebuie sa lipseasca.
Plantarea unui brad de Craciun
Este bine sa plantezi un brad de Craciun incepind cu luna martie-aprilie catre sfarsit si din a doua jumatate a lunii septembrie. Groapa in care plantezi bradul trebuie sa fie de 50×50 adanca de 45-60cm. Fundul gropii trebuie sa fie mai larga decit partea de sus.
Pe fundul gropii se pune o lopata de pietris si 1-2pietre de dimensiunea unui ou, la radacina. Se aseaza cu atentie bradul, apoi se acopera bine radacinile cu mult pamint cam pina pe la mijlocul gropii. Dupa aceea trebuie sa calci de jur-imprejur si sa pui o galeata de apa.
Cind apa a intrat in pamant, se acopera groapa cu pamant si se batatoreste din nou. A se uda frecvent, dar fara sa facem abuz. E suficient la 2 zile sa i se puna apa.
Cand sa montezi bradul de Craciun?
Exista oameni care de la mijlocul lunii noiembrie au deja decoratiuni de Craciun gata. Exista cei care asteapta pana in ultimul moment pentru a decora casa in functie de sezon. Dar te-ai intrebat vreodata, exista un moment ideal pentru a pune bradul de Craciun?
De la inceputul lunii noiembrie putem vedea ferestrele magazinelor care anunta sosirea decoratiunilor de Craciun, astfel incat in multe ocazii poate aparea indoiala cu privire la momentul in care este corect sa incepeti decorarea unui brad de Craciun, care este o parte centrala a decorului. Mai multe detalii se pot gasi pe una dintre paginile BraziCraciun.net
Desi nu exista o data stabilita specifica, exista cateva orientari pe care le poti lua ca referinta pentru a decide in aceasta privinta.
Traditie
Deoarece bradul de Craciun face parte din decoratiunile care ofera o atmosfera calda caselor inainte de nasterea lui Hristos, acesta este in mod traditional impodobit cu sosirea primei duminici a Adventului, culminand cu plasarea stelei la varful sau pe 24 decembrie si ramanand pana la 6 ianuarie, cand sarbatorim Boboteaza.
Cu toate acestea, o alta traditie marcheaza ca data potrivita pentru decorarea unui brad de Craciun pe 6 decembrie, ziua in care este sarbatorit Sfantul Nicolae.
Daca luam in considerare originea istorica a acestei traditii, avand in vedere aparitia sa in Alsacia secolului al XVI-lea, locuitorilor nu li s-a permis sa taie brazii pana la 21 decembrie si, de obicei, au decorat-o in acelasi Ajun de Craciun.
Conservarea pomilor
In prezent, brazii artificiali de Craciun sunt foarte populari, care printre avantajele lor au nivelul lor ridicat de conservare, deci este posibil sa le pui practic in orice sezon.
Dar daca doresti sa pui un brad de Craciun natural, este important sa te gandesti si la cat timp va dura dupa ce a fost taiat. Evident, exista multi factori care se vor modifica de data aceasta, de la varietatea de brad care este folosita, ingrijirea acordata si chiar climatul in sine.
Prin urmare, se recomanda ca, daca se utilizeaza un pin natural, acesta sa fie pus cu 2 saptamani inainte de Craciun, permitandu-i sa fie inca in toata splendoarea sa in momentul critic si poate fi pastrat in interiorul casei pana la 6 ianuarie.
Economie
In prezent, este important sa se ia in considerare si bugetul care este alocat pentru aceasta decorare importanta.
Prin urmare, o optiune este sa astepti cu o saptamana inainte de Craciun, chiar sa il cumperi pe 24 decembrie, deoarece in acest moment magazinele incearca sa lichideze stocurile brazilor lor si este posibil sa gasesti preturile de oferta.
Dupa cum poti vedea, punerea pe aceste date nu numai ca ajuta economia, ci este, de asemenea, in conformitate cu una dintre datele traditionale pentru a decora un brad de Craciun.