Love21 Diverse Se poate gresi sexul copilului la ecograf

Se poate gresi sexul copilului la ecograf

de Love21
dragoste

Introducere

Atunci cand vine vorba despre ecografia prenatala, parintii asteapta momentul in care medicul le spune cu exactitate ce sex are copilul lor. Uneori, insa, medicul poate gresi sexul copilului. Acest lucru se intampla in special atunci cand sarcina este in primele luni de dezvoltare si organele genitale ale copilului nu sunt suficient de dezvoltate pentru a putea fi determinate sexul cu exactitate.

Cauzele

Exista mai multe motive pentru care medicul poate gresi sexul copilului la ecografia prenatala. Unul dintre cele mai frecvente motive este lipsa de experienta a medicului. O alta cauza comuna este pozitionarea gresita a copilului in uter. Din cauza pozitiei gresite, organele genitale ale copilului se pot afla intr-o pozitie neadecvata si pot fi greu de vazut cu ajutorul ecografiei.

Riscuri

Gresirea sexului copilului la ecografie poate avea unele riscuri. Daca medicul greseste sexul copilului, parintii pot alege sa faca ajustari la planurile lor pe care sa le faca pentru copil si astfel pot fi pregatiti gresit pentru nastere. De exemplu, un parinte poate sa cumpere prea putine haine pentru un baietel sau prea multe haine pentru o fetita. In plus, gresirea sexului copilului poate sa afecteze emotiile parintilor si sa provoace stres si anxietate.

Prevenire

Cele mai citite articole

Gresirea sexului copilului la ecografia prenatala poate fi prevenita prin urmatoarele: asigurati-va ca medicul care face ecografia are experienta necesara; asigurati-va ca copilul este pozitionat corect in timpul ecografiei; si asigurati-va ca medicul vede clar organele genitale ale copilului. De asemenea, trebuie sa va intrebati medicul daca exista vreun motiv pentru care sexul copilului nu poate fi determinat.

Diagnosticarea corecta

De obicei, medicul poate determina corect sexul copilului la ecografia prenatala. In general, sexul copilului este determinat corect in momentul in care copilul are intre 16 si 20 de saptamani. Cu toate acestea, daca medicul nu este sigur, ii poate cere parintelui sa se intoarca pentru o alta scanare in care sa poata determina sexul copilului. De asemenea, medicul poate sa recomande teste de sange pentru a determina sexul copilului.

Sfaturi pentru parinti

Gresirea sexului copilului la ecografia prenatala poate fi un lucru previzibil si poate fi prevenita prin urmatoarele masuri. Parintii ar trebui sa isi asigure medicul ca are experienta necesara in ecografia prenatala si sa se asigure ca pozitionarea corecta a copilului este realizata. De asemenea, ar trebui sa intrebe medicul daca exista vreun motiv pentru care sexul copilului nu poate fi determinat si sa se asigure ca sexul copilului este determinat corect prin examinarea cu atentie a organelor genitale ale copilului si prin luarea de probe de sange.

Concluzie

Gresirea sexului copilului la ecografia prenatala poate fi un lucru ingrijorator pentru parinti. Cu toate acestea, exista anumite masuri pe care parintii le pot lua pentru a reduce riscul de gresire a sexului copilului. Acestea includ asigurarea experientei necesare a medicului, asigurarea pozitionarii corecte a copilului si intrebarile adresate medicului. Cu aceste masuri, riscul de gresire a sexului copilului la ecografia prenatala poate fi redus semnificativ.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa