Love21 Diverse Ce este aronia si cum iti poate imbunatati viata?

Ce este aronia si cum iti poate imbunatati viata?

de Love21

Alimentatia joaca un rol foarte important in viata oricarei persoane, fiind cea care poate imbunatati sau inrautati, dupa caz, sanatatea generala a corpului. Cu cat alimentele consumate ii asigura organismului toate proprietatile nutritive de care are nevoie, cu atat acesta se va bucura de un sistem imunitar mai rezistent.  De aici, riscul de a contacta boli scade vertiginos.

Pentru a avea un organism cat mai sanatos, este foarte bine sa se consume fructe si legume care au un efect antioxidant si antiinflamator. In aceasta categorie se inscriu cu succes fructele de aronia, care au un continut ridicat de antioxidanti.

Ce este aronia? Ei bine, aronia este un arbust, originar din America de Nord, dar care din secolul al XX-lea a inceput sa creasca si in Europa de Est. Fructele acestui arbust sunt folosite in general in productia de vinuri si sucuri. Fiind mult prea astringente, nu este recomandat sa se consume aceste fructe ca atare, de aceea, sunt foarte mult folosite si in realizarea gemului. De asemenea, se poate consuma si sub forma de pudra, care se poate adauga cu incredere in diverse salate sau iaurturi.

Cum poate imbunatati sanatatea generala corporala consumul de astfel de fructe?

Medicii in nutritie recomanda consumul de fructe si legume bogate in proteine, care pot ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si a sanatatii generale pentru organism.

Introducerea in alimentatie a acestor fructe vine la pachet cu o serie de beneficii greu de ignorat:

Imunitate rezistenta

Cele mai citite articole

Cei care sunt in cautarea unor mijloace prin care-si pot imbunatati sistemul imunitar, pot incepe prin consumarea fructelor de aronia, care au in componenta lor acizii fenolici, antocianinele si flavonoidele. Un studiu realizat la Polonia a scos in evidenta importanta acestor compusi pentru combaterea stresului oxidativ datorita continutului crescut de proprietati antioxidante. 

Risc scazut de cancer

Alte cercetari realizate pentru fructele de aronia atesta faptul ca acestea au un continut de 15 ori mai ridicat de antioxidanti decat rodiile, afinele si merisoarele. Acest lucru ajuta, asadar, in scaderea riscului de declansare in corp a cancerului de colon si la san.  

Risc scazut de afectiuni cardiace

Introducerea fructelor de aronia in alimentatie este benefica pentru persoanele care sufera de diverse afectiuni cardiace, pentru ca, datorita continutului ridicat de antioxidanti, scad foarte mult sansele de infarct miocardic. De asemenea, sunt benefice in reglarea tensiunii arteriale, problema cu care se confrunta tot mai multe persoane in prezent.

Ajuta la tinerea sub control a diabetului

Persoanele care sufera de diabet pot sa consume fructe de aronia cu incredere, pentru ca acestea sunt capabile sa tina sub control nivelul de zahar din corp si ajuta la reglarea glicemiei. Majoritatea produselor cumparate din comert contin zahar (inclusiv painea), astfel ca lucrurile se complica atunci cand o persoana diabetica doreste sa-si tina boala sub control. Ei bine, aceste fructe ii usureaza cu mult aceasta sarcina.

Prin urmare, fructele de aronia sunt ingredientul potrivit al unei vieti fericite, implinite si sanatoase, de care poate beneficia orice persoana care-si doreste sa aiba parte de o imbunatatire in ceea ce priveste sanatatea sa generala. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa