Tenul frumos și strălucitor este un indicator al stării generale bune de sănătate. Având printre altele și rol de barieră împotriva factorilor patogeni din mediu (bacterii, UV, etc), suntem nevoiți să asigurăm tenului o rutină de îngrijire corespunzătoare, menită să ofere un nivel sporit de strălucire și protecție.
Când vine vorba de obiectivele de îngrijire a tenului, strălucirea naturală se situează pe primul loc. Așadar, pe lista obiceiurilor care contribuie la obținerea unui ten strălucitor, se regăsesc următoarele recomandări:
Hidratează-te
Apa este cel mai important ingredient pentru sănătatea mai multor părți ale corpului, iar tenul nu face excepție. În cazul în care nu asiguri suficientă apă pentru hidratarea celulelor, acestea nu vor fi sănătoase, iar tenul va arăta obosit și stresat.
Prin urmare, se recomandă un consum zilnic de cel puțin 2l de apă, care nu doar îți va hidrata pielea, dar va elimina și toxinele din organism, prevenind acumularea lor în celulele tenului. De asemenea, pentru un plus de aromă și beneficii pentru organism, poți alege să incluzi uleiuri esentiale de Lemon, Spearmint, Wild Orange, Grapefruit, Lime sau Peppermint.
Exfoliază tenul o dată pe săptămână
În procesul de regenerare, pielea are capacitatea de a produce celule moarte pe stratul dermic, însă odată cu înaintarea în vârstă, acest lucru devine mai puțin eficient. De aceea, este necesară intervenția noastră de a ajuta tenul să fie exfoliat cu ajutorul unui scrub natural.
După această procedură, este bine să folosești o cremă hidratantă. De asemenea, poți include în crema ta, ulei esential de iasomie. Recunoscut pentru funcția de a atenua imperfecțiunile pielii, acest ulei 100% natural redă sănătatea, hidratarea și strălucirea tenului.
În plus, uleiul esențial de iasomie are rol antibacterian, diminuând simptomele pielii uscate și aspectul cicatricilor. Ba mai mult, echilibrează nivelurile hormonale și funcționează ca o terapie formidabilă de reducere a stresului.
Efectuează periodic un masaj facial
Dacă tenul se confruntă cu erupții ocazionale sau oboseală, atunci există riscul de acumulare a toxinelor în celulele pielii. Din fericire, masajul facial (de exemplu, cu ulei esențial de chiparos sau de ylang-ylang) încurajează circulația și drenajul limfatic astfel încât toxinele să fie îndepărtate, iar tenul să-și recapete strălucirea de odinioară.
Evită fumatul
Din moment ce fumatul are efecte dăunătoare asupra întregului organism, este evident că și starea tenului poate fi influențată. În ceea ce privește strălucirea, fumatul restricționează aportul de oxigen, sporind totodată depozitarea de radicali liberi dăunători și provocând afecțiuni grave la nivelul pielii. Prin urmare, este indicat să limitezi sau să renunți complet la tutun.