Love21 Diverse Cum preparam mancarea din carne pentru o alimentatie sanatoasa?

Cum preparam mancarea din carne pentru o alimentatie sanatoasa?

de Love21

Rolul preparatelor pe baza de carne este unul important in alimentatia noastra, uneori prea important pentru unii dintre noi, care nu concep nicio masa fara aceste mancaruri satioase si, ca orice lucru in exces, isi va produce efectele negative, pentru ca ce-i prea mult strica. 

Specialistii in nutritie ne recomanda sa reducem pe cat posibil consumul de carne, limitandu-le la o portie mai mica, de pana la 200 de grame pe zi, mai ales in cazul in care dorim sa slabim. Iar acest lucru este valabil doar in privinta carnii de pui, vezi aripioare de pui prajite si a pestelui, considerate sursa de proteina sanatoasa, fata de cea a altor tipuri de carne, precum cea rosie, care trebuie consumata cat mai rar. 

Si pentru ca mancarea din carne de pui sa-si pastreze toate calitatile care o recomanda drept un meniu sanatos, cu beneficii certe in alimentatia noastra echilibrata, prima recomandare este cu privire la modul cum o preparam. Astfel, este recomandata renuntarea la prajirea carnii in ulei ca modalitate de preparare. 

Pentru multi pare greu de renuntat la asa ceva, convinsi ca nicio alta tehnica nu va da carnii de pui savoarea, culoare rumena, apetisanta si crusta crocanta care se formeaza prin scaldarea bucatilor de carne de pui in baia de uleiincins.  Chiar daca pare greu de acceptat, se poate obtine fara mare efort retete asemanatoare la cuptor, extrem de gustoase, cu un aspect la fel de tentant, dar cu un plus deosebit la capitolul mancare sanatoasa, pentru ca lipsesc din ecuatie cantitatile mari de ulei necesare pentru prajirea carnii. 

De asemenea, o alta varianta sanatoasa este cea a prepararii carnii de pui la gratar electric, alaturi de aceasta procedand si la coacerea a catorva legume ca garnitura savuroasa. 

O alta modalitate de preparare recomandata de nutritionisti este si cea a gatirii carnii de pui la abur, de asemenea alaturi de legume, aromele lor completandu-se armonios, iar la final vom beneficia de o mancare savuroasa, in care atat carnea, cat si legumele si-au pastrat calitatile de baza, vitaminele, mineralele, antioxidantii etc. Gatirea carnii prin fierbere este alta maniera perfect sanatoasa de preparare, existand o varietate mare de retete de supe, ciorbe, pilafuri, care pot avea drept ingredient de baza  carnea fiarta, extrem de delicioasa in aceste combinatii. 

Nu in ultimul rand, renuntarea la sosuri, in general grele si dificil de digerat, care insoteau carnea pana acum este o alta regula ce trebuie respectata pentru a ne alimenta in mod sanatos.

LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.

S-ar putea sa-ti placa