Love21 Diverse Transmite mesaje sincere cu ajutorul crinilor

Transmite mesaje sincere cu ajutorul crinilor

de Love21

Crinii sunt flori care au devenit cunoscute încă din cele mai străvechi timpuri, având semnificații importante culese din mitologie și religie. Crinul a devenit floarea preferată a multor oameni, având un aspect impunător, un parfum persistent și semnificații diverse. Datorită aspectului său, un buchet de crini va arăta întotdeauna elegant și impozant, tocmai de aceea crinul este și una dintre cele mai răspândite flori.

Atunci când vrei să-i oferi un cadou unei persoane pe care o stimezi, o respecți și o admiri, poți alege în siguranță crinii. Ce exprimă ei? Citește în continuare și vei afla.

Cum au apărut crinii?

Dovezile atestă faptul că aceste flori există de aproximativ 3000 de ani. Crinul este originar din China și Japonia, iar în antichitate era considerat ca fiind floarea zeiței frumuseții, dar și al zeiței fertilității. Tradiția s-a păstrat până în zilele noastre  deoarece crinii sunt unele dintre cele mai iubite și apreciate flori, fiind foarte prezente, atât în grădini, cât și în buchete de flori ori aranjamente florale.

Atât grecii, cât şi romanii puneau mare preţ pe această floare. Era conţinută de sute de mituri şi înmulţită foarte intens. În Grecia antică era floarea căsătoriei, crinii regăsindu-se inclusiv în decorul dormitorului tinerilor căsătoriți, tradiție păstrată în Grecia până în zilele noastre. Și în China a devenit floarea nelipsită de la ceremoniile de căsătorie, dar şi floarea oferită de prieteni celor care au pierdut pe cineva, considerându-se floarea aducătoare de linişte sufletească.

Ce simbolizeaza florile de crin

Floarea de crin este clasificată după mai multe tipuri de soiuri, culoare, forma cupei, iar mărimea și parfumul depind în funcție de varietate. Indiferent de aspectul lor, crinii sunt considerați a fi simbolul regalității, al purității, al fertilității, al tinereții, al pasiunii și al renașterii. Cu toate acestea, există o interpretare ușor diferită atunci când vine vorba despre buchetele sau aranjamentele florale ce conțin crini. Tocmai de aceea trebuie să acorzi importanță acestui lucru, pentru că în funcție de culoarea crinilor, buchetul poate transmite mesaje diferite.

Simbolistica crinilor roz

Cele mai citite articole

Crinii roz sunt poate cei mai populari în zilele noastre, iar ei semnifică ambiţia şi încurajarea. Sunt perfecţi a fi dăruiţi la început de drum, ca semn de încurajare sau în momentul în care cineva drag trece prin momente mai grele.

Simbolistica crinilor albi

Crinii albi sunt, fără îndoială, simbolul purităţii, fiind asociaţi de către creştini cu Fecioara Maria. Tocmai de aceea sunt considerate florile potrivite a fi oferite la căsătoria cuiva. Pot fi folosiți chiar și în buchetul de mireasă, fiind simbolul iubirii complete.

Simbolistica crinilor roșii

Crinii roșii sunt un simbol al pasiunii, așa că un buchet cu crini roșii sau vișinii este o alegere potrivită pentru persoana iubită. Cererea în căsătorie chiar poate fi acompaniată de un astfel de buchet cu crini roșii.

Simbolistica crinilor galbeni

Crinii galbeni sunt un simbol al sănătății, așa că un buchet care conține crini galbeni este o alegere minunată dacă vizitezi pe cineva la spital. Este un mod frumos de a-i transmite „însănătoșire grabnică”.

Crinul este o floare complexă și completă ce are semnificații multe, dar pozitive. Un buchet de crini va aduce întotdeauna bucurie persoanei care îl primește. Dacă vrei să faci cuiva drag o surpriză însă nu ai nici o idee, te ajutăm noi cu una: alege flori în cutii de la Floraria Maison d`Or, iar printre ele asigură-te că se află cel puțin o floare de crin. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa