Love21 Diverse Vrei o bucatarie in care sa te simti bine? Nu renunta la perdele!

Vrei o bucatarie in care sa te simti bine? Nu renunta la perdele!

de Love21

Cum sa faci bucataria la fel de confortabila caum era acasa la mama sau la bunica ta? Foloseste perdele de bucatarie pe care le poti comanda chiar acum, de Black Friday 2021. Acestea nu numai ca decoreaza fereastra, ci creeaza si o atmosfera calda, ca pe vremuri, in copilarie. 

Aparent, banalele textile bucatarie permit sa se adauge stil și personalitate interiorului bucatariei tale. Perdelele si draperiile sunt o componenta importanta si ale acestui spatiu, pot crea caldura, confort și pot adauga un farmec vizual spatiului. 

Alegerea unor perdele bucatarie trebuie sa tina cont de mai multe criterii, printre care: tipul de design, tesatura, culoare, forma.

Ce perdele pot fi alese pentru o bucatarie rezidentiala?

Perdelele de bucatarie ar trebui sa fie frumoase si practice, sa completeze amenajarea interioara a acestei incaperi si sa protejeze de privirile indiscrete ale celor de afara. Ele nu trebuie sub nicio forma ca sa interfereze cu procesul de lucru in bucatarie si este de dorit sa asigure un acces foarte usor la fereastra. 

Exista mai multe tipuri de perdele care sunt folosite special in bucatarie.

  • Perdelele scurte

Sunt poate cea mai convenabila si comuna optiune de perdele pentru bucatariile moderne. Sunt usor de intretinut, nu interfereaza cu spatiile inguste si nici cu deschiderea frecventa a ferestrelor pentru aerisirea spatiului.

Perdelele scurte sunt ideale mai ales pentru bucatariile mici, iar jaluzelele, in functie de modelele lor, pot extinde vizual incaperea sau pot camufla un tavan jos. 

Lungimea draperiilor si a perdelelor scurte poate fi totusi foarte diferita: pana la calorifer sau chiar deasupra pervazului. 

  • Perdelele clasice drepte

Sunt realizate in principal din materiale naturale de calitate. Ele pot fi cu sau fara modele brodate sau imprimate, pot fi completate cu diverse draperii din materiale usoare (tul). De obicei, acestea sunt folosite in bucataria traditionala, se potrivesc bine stilurilor provensale si rustice.

  • Perdelele moderne de bucatarie

Aici se includ toate tipurile de perdele care pot fi ridicate si ajustate cu usurinta pentru a oferi cantitatea necesara de lumina diurna. 

Jaluzelele pot fi combinate fericit cu perdelele chiar si in bucatarie. De obicei sunt agatate in bucatarii minimaliste si cu elemente moderne high-tech.

Perdelele scurte pot fi realizate in stil englezesc (sunt adunate in pliuri orizontale si asigurate cu un snur la inaltimea necesara) sau in stil francez si austriac unde tesaturile sunt drapate intr-un mod mai complex (mai ales in bucatariile spatioase).

Atunci cand alegi aceste perdele, trebuie sa iei in considerare dimensiunile ferestrelor, marimea bucatariei, stilul de amenajare a interiorului.

Pentru stilurile etno se aleg de obicei perdele de bucatarie cu motive rustice: buline, flori, spice de grau.

Pentru perdelele clasice sunt potrivite imprimeurile cu flori mari.

Pentru stilul scandinav, se pot alege perdelele de bucatarie cu dungi, elemente grafice in zig-zag, alte ornamente geometrice specifice.

Designul perdelelor de bucatarie specifice curentului minimalist modern ar trebui sa fie, de asemenea, cat mai redus cu putinta.

Perdelele de bucatarie sunt cea mai practica optiune ce se intalneste in amenajarile interioare. Acestea va permit sa se inchida complet bucataria de privirile indiscrete si permit sa se regleze nivelul de transmisie a luminii de zi. Materialele actuale cu aceasta destinatie sunt mai nou antistatice, au proprietati de respingere a murdariei si umezelii, sunt foarte usor de intretinut.

Intra pe fungift.ro si alege de acolo perdelele de bucatarie care iti plac cel mai mult in aceasta perioada de Black Friday!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa