Love21 Diverse Top 10 meserii moderne dedicate 100% femeilor

Top 10 meserii moderne dedicate 100% femeilor

de Love21

Pe o piață a muncii care favorizează, de cele mai multe ori, bărbații, este important să știi că există și câteva profesii în care preferate sunt femeile. Fie că vorbim de domenii precum resurse umane, unde peste 70% dintre angajați sunt femei, fie că vorbim de profesii precum make-up artist sau asistent medical, femeile au cel puțin 10 meserii moderne pe care le pot accesa oricând fără teama că la interviul de angajare va fi preferat un bărbat.

Mai jos am alcătuit un top subiectiv al meseriilor care le sunt dedicate 100% femeilor, așa că, în cazul în care ești în căutarea unui nou loc de muncă, aruncă o privire peste lista noastră pentru că s-ar putea să găsești o opțiune care să ți se potrivească.

  • Educator

Lucrul cu copiii implică doze considerabile de empatie și de răbdare, caracteristici care le sunt mai specifice femeilor. Tocmai din acest motiv, educația preșcoloară a fost dintotdeauna (și rămâne și în prezent) unul dintre domeniile în care femeile sunt favorizate la interviul de angajare. Dacă faci un scurt exercițiu de imaginație, și tu îți vei da seama că poți număra pe degetele de la o mână acele momente în care ai întâlnit un educator bărbat într-o creșă sau într-o grădiniță.

Așadar, dacă îți place să lucrezi cu copiii, poți opta oricând să devii educator într-o instituție privată sau de stat. Sfatul nostru e să te îndrepți către o instituție privată, pentru că de obicei creșele și grădinițele private îți pun la dispoziții condiții moderne de lucru și toate elementele de care ai nevoie pentru a-ți putea desfășura activitatea didactică într-un stil cât mai contemporan.

  • Asistent medical

Și meseria de asistent medical este cu precădere dedicată femeilor, fiind destul de rare cazurile în care ai putea să întâlnești pe holurile unui spital un asistent bărbat.

Pentru a deveni asistent medical ai nevoie de studii de specialitate, însă partea bună e că acestea sunt, de obicei, de scurtă durată. De asemenea, dacă vrei să îți poți face meseria în condiții cât mai moderne, sfatul nostru este să îți îndrepți atenția către clinicile și spitalele private, acolo unde îți vei putea desfășura activitatea în condiții moderne și foarte asemănătoare cu cele din afară.

  • Farmacist

La fel ca meseria de asistent medical, și cea de farmacist este monopolizată de femei. Așadar, dacă te pasionează domeniul medical, poți lua în considerare și această profesie.

În general, condițiile în care își desfășoară activitatea o farmacistă sunt foarte moderne, așa că pe lângă un salariu bun vei putea avea și satisfacția de a lucra într-un spațiu modern amenajat și dotat cu aparatură la fel de modernă.

  • Make-up artist

Creșterea popularității make-up artiștilor internaționali pe platformele sociale precum Instagram a generat un trend asemănător și în țara noastră. În acest moment make-up artiștii locali au devenit adevărate staruri ale rețelelor sociale, iar meseria de make-up artist îți poate aduce câștiguri considerabile, mai ales dacă poți capitaliza eficient faima pe care ai obținut-o pe Instagram și mai ales dacă îți poți converti fanii în clienți fideli.

Fiind o meserie care a căpătat o popularitate neașteptată, ocazional vei întâlni și bărbați în saloane, însă, în general, meseria rămâne una dedicată în special femeilor.

  • Specialist PR

Public Relations este un domeniu care le este dedicat, în general, tot femeilor și tocmai din acest motiv în agențiile de comunicare sunt destul de rare cazurile în care vei întâlni bărbați în departamentele de PR. Explicația pentru acest monopol feminin e simplă: fiind vorba de un domeniu în care comunicarea și abilitatea de a te pune în pielea clientului din fața ta sunt esențiale, femeile, care stau mai bine decât bărbații la aceste două capitole, sunt favorizate.

  • Specialist în resurse umane

Departamentele de HR (resurse umane, n.r.) sunt formate, în general, într-o proporție de peste 70% din femei. În unele companii, însă, acest procent trece uneori de 90%. Așadar, dacă vrei să accesezi un job în care femeile sunt privilegiate, îți poți îndrepta atenția și către domeniul resurselor umane.

Pentru a putea deveni specialist în resurse umane vei avea nevoie de studii de profil, însă pentru a-ți mări șansele de a putea găsi un job bun, poți alege să urmezi și un modul suplimentar care să includă psihologia. Persoanele care au cunoștințe de psihologie sunt, de regulă, avantajate la angajare.

  • Antrenor de fitness

Cele mai citite articole

Într-o lume în care oamenii au înțeles tot mai mult că sănătatea lor este în strânsă legătură cu mișcarea pe care o fac, sălile de fitness au devenit afaceri din ce în ce mai prospere. Deși de câțiva ani încoace și bărbații încep să devină antrenori de fitness, profesia rămâne, în general, una care le favorizează pe femei, așa că dacă îți place să faci mișcare, poți alege să devii antrenoare de fitness.

Este important de menționat că poți lucra și pe cont propriu, caz în care va trebui să înveți să îți organizezi timpul ca un adevărat antreprenor. În acest caz, ședințele de fitness au loc, de obicei, acasă la client sau la o sală exclusivistă. Tarifele percepute pentru acest tip de antrenamente personalizate sunt, evident, mai mari.

  • Designer de interior

Dacă ești un spirit mai creativ poți alege să devii designer de interior. Pe fondul popularității tot mai mare pe care le-au conferit-o show-urile de televiziune, designerii de interior au început să fie din ce în ce mai solicitați.

Ar mai trebui menționat și faptul că în ultimii ani profesia de designer de interior a început să fie accesată și de bărbați, însă femeile designer rămân majoritare, prin urmare putem vorbi și în acest caz de o profesie care favorizează femeile.

  • Front desk officer

Front desk officer-ul este prima persoană pe care o întâlnim atunci când intrăm într-o clinică privată, într-un magazin de mobilă sau într-o instituție publică, iar exemplele nu se opresc, bineînțeles, aici.

Fiind vorba de o meserie în care persoana angajată pe acest post funcționează ca o interfață între companie și client, este foarte important ca persoana respectivă să aibă un aspect plăcut, să fie comunicativă, empatică și, în general, să relaționeze foarte bine cu diverse tipologii de oameni. Toate aceste motive fac ca această meserie să le fie dedicată 100% tot femeilor, fiind rare cazurile în care front desk officer-ul dintr-o companie sau instituție e bărbat.

Așadar, dacă ești o fire sociabilă și îți place să lucrezi cu oamenii, îți poți îndrepta atenția și către joburile de front desk officer.

  • Model de videochat

Videochat-ul este o profesie modernă care le este dedicată, de asemenea, 100% femeilor. Vorbim de un domeniu foarte modern, în care câștigurile sunt pe măsura implicării și muncii depuse.

În general, un model cu experiență poate ajunge să câștige mai mult decât un medic primar sau un profesor universitar cu peste 25 de ani de experiență, însă și lista de abilități necesare pentru a putea avea succes în această profesie este pe măsură: trebuie să fii o fire sociabilă, să ai un aspect plăcut, să îți placă să interacționezi cu persoane pe care nu le cunoști și, așa cum aminteam mai sus, să fii dispusă să muncești foarte mult pentru a-ți atinge obiectivele.

Dacă ești la început de drum îți recomandăm să începi cu videochat non-adult, urmând ca mai apoi, în funcție de dorințele tale și de experiența acumulată, să treci și la videochat adult, acolo unde și câștigurile sunt mult mai mari.

Așadar, acestea sunt sugestiile noastre de meserii moderne și dedicate 100% femeilor. Dacă ești în căutarea unui job și ai una dintre specializările enumerate mai sus sau dacă poți dobândi specializarea dorită într-un interval relativ scurt, ai putea lua în considerare ideea de a accesa o astfel de profesie care favorizează femeile.

Pe o piață a muncii puternic lovită de efectele pandemiei, accesarea unui job dedicat 100% femeilor poate fi o opțiune și din punctul de vedere al șanselor mai mari pe care le-ai putea avea la interviu. Orice ai alege, noi îți dorim succes!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa