Love21 Diverse Află cum să scapi de crampele menstruale

Află cum să scapi de crampele menstruale

de Love21
Află cum să scapi de crampele menstruale

Crampele menstruale pot fi foarte incomode și dureroase, însă apar cu un motiv. În timpul menstruației, uterul se contracta, iar aceste contracții fac că mucoasa uterină să se desprindă de pereții acestuia și să părăsească organismul prin sângele menstrual – acest lucru cauzând durerea pe care o experimentează majoritatea femeilor în fiecare luna.

Din fericire, în ziua de astăzi există mai multe metode naturale care sunt dovedite că ajută la ameliorarea crampelor și a altor simptome ale sindromului premenstrual pentru că tu să poți să îți continui viață în mod obișnuit chiar și în timpul menstruației.

Rolul unei diete sănătoase

Nu e secret faptul că sănătatea începe din interior de aceea trebuie sa acordam mare atentie dietei noastre. Este foarte important să menții o dietă sănătoasă nu doar în timpul menstruației dar și în restul timpului.

În cazul crampelor menstruale, este indicat consumul de fructe și alte alimente bogate în fibre și adăugarea în dietă a acizilor grași. Printre alimentele recomandate se numără următoarele:

  • Broccoli – această legumă are un conținut ridicat de fibre, apă și o multitudine de substanțe nutritive inclusiv vitamine, potasiu și magneziu.
  • Produse lactate, salate, soia, semințele de susan și migdalele – sunt foarte bogate în calciu, mineral care ajută enorm reducerea crampelor menstruale.
  • Somon, nuci, avocado, semințe de în – conțin acizi grași omega-3 care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii

Activitatea sexuală în timpul menstruației

Cele mai citite articole

Mulți oameni se feresc să întrețină relații sexuale în timpul menstruației. Dar similar cu a face sex în timpul sarcinii, sexul în acea perioada a lunii nu doar că este la fel de plăcut dar poate să fie și extrem de benefic.

Am menționat deja cauza crampelor menstruale – acestea sunt cauzate de contracțiile uterului. Ei bine, orgasmul la femei contracta și apoi relaxează uterul ceea ce va reduce crampele menstruale. În afară de această relaxare fizică a uterului, atunci când ai orgasm se eliberează și o serie de hormoni cum sunt endorfinele, care sunt responsabile pentru starea ta de bine. Acești hormoni activează anumiți receptori ai durerii din organism care, din nou, vor contribui la ameliorarea crampelor menstruale.

Mai mult decât atât, sexul poate să scurteze ciclul menstrual, ajutându-te să elimini mai repede mucoasa uterină.

Ceaiurile din plante

Deși multe femei se îndreaptă către medicamente pentru ameliorarea rapidă a crampelor menstruale, în cazul durerilor ușoare poți să te îndrepți către ceaiuri naturale din plante. O cană de ceai cald nu doar că poate ajută la disconfortul creat de crampe, dar și la reducerea altor simptome menstruale cum ar fi: greață, durerile de cap sau diareea. Încearcă ceaiurile de mentă, mușețel, ghimbir sau ceaiuri verzi cu proprietăți antioxidante care te vor ajută să îți relaxezi atât mușchii uterului cât și mintea.

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa