Love21 Diverse Care sunt caracteristicile unei terase în tendințele anului 2021?

Care sunt caracteristicile unei terase în tendințele anului 2021?

de Love21

După o perioadă îndelungată de izolare, terasele au devenit adevărate sanctuare de consolare și sănătate. Totodată, amenajarea peisagistică a căpătat un rol primordial în realizarea unei terase deosebite.

Pe măsură ce oamenii au înțeles importanța unei terase, mai ales în contextul pandemiei, tot mai mulți proprietari au decis să o amenajeze astfel încât să o poată utiliza pe tot parcursul anului. Așadar, multe dintre numeroasele idei de amenajare a unei terase la casa vizează transformarea terasei într-o extensie confortabilă și bine dotată.

Indiferent că o utilizezi pentru gătirea alimentelor, exerciții fizice, work-from-home și/ sau petrecerea timpului liber, terasa trebuie să fie echipată cu soluții care să permită îndeplinirea acestor activități și care să ofere protecție împotriva posibilelor intemperii sau a altor factori dăunători. În acest sens, una dintre tendințele anului 2021 se referă la închiderea terasei, opțiune revenită în atenția arhitecților și proprietarilor de case. Iată deci care sunt tendințele anului 2021 în materie de terase:

Elemente arhitecturale care protejează și sporesc nivelul de intimitate

Odată cu pandemia, numeroși oameni și-au mutat activitatea de la birou la domiciliu, în casă sau pe terasă. Beneficiile muncii pe terasă sunt evidente, însă din nevoia de a atenua zgomotul, acțiunea factorilor naturali și de a beneficia de un nivel ridicat de intimitate, proprietarii au fost nevoiți să apeleze la soluții de inchidere terasa cu sticlă securizată. O astfel de opțiune este ideală pentru oferirea unei suprafețe vitrate de până la 90%, în timp ce spațiul terasei este izolat termic și fonic la parametri optimi. Totodată, sticla securizată prezintă rezistență sporită la intemperii și funcție de îmbunătățire estetică a arhitecturii locuinței. În acest fel, ai posibilitatea de:

  • a obține un confort ridicat;
  • a beneficia de aceleași priveliști naturale;
  • a obține un flux constant de lumină naturală, cu beneficii asupra sănătății;
  • a proteja mobilierul de terasă de factorii externi, etc.

Dezvoltarea de grădini cu fructe și legume

În contextul actual, conștientizarea importanței sănătății și creșterea interesului pentru alimente naturale au determinat proprietarii să se apuce de grădinărit și să investească în construirea unui spațiu dedicat creșterii legumelor și fructelor. Motivațiile care au influențat această decizie sunt legate și de dorința de a petrece mai mult timp în aer liber, dar și de ideea de a avea un nou hobby. 

Astfel de grădini sunt adesea alcătuite din fructe, legume și verdețuri (cultivate în ghiveci), menite să stimuleze sănătatea generală a membrilor familiei, dar și să creeze noi obiceiuri de consum. Cu toate acestea, unele grădini necesită condiții speciale de creștere, care în țară la noi nu pot fi asigurate constant. Din acest motiv, proprietarii pot apela la varianta de închidere terasă, transformând grădina într-o seră.

Transformarea terasei într-un spațiu de gătit

Tot ca urmare a izolării, gătitul a devenit o activitate populară, motiv pentru care mulți proprietari și-au transformat terasa în bucătărie în aer liber prin adăugarea de cuptoare pentru pizza, grătare, chiuvete și mese de gătit/ servit. Totuși, clima și factorii naturali vor influența designul unei astfel de bucătării. Închiderea de terasă vine, în acest sens, ca o soluție pentru utilizarea bucătăriei în aer liber pe toată perioada anului.

Dacă ai în vedere amenajarea terasei cu sistem de închidere cu sticlă securizată, specialiștii Rom Decor îți pot oferi consultanță gratuită și soluții personalizate proiectului tău. Contactează-ne!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa