Love21 Diverse Flori în cutii: cadourile business ideale pentru orice împrejurare

Flori în cutii: cadourile business ideale pentru orice împrejurare

de Love21

De câte ori ai vrut să oferi un cadou business, însă nu ai avut inspirație? Fie ai ales un cadou general, care știai că se potrivește în orice situație, însă care nu transmite nimic, fie chiar ai avut neșansa de a dărui un cadou mai puțin inspirat. Cu toții învățăm din greșeli, însă pentru a-ți veni în ajutor și pentru a nu mai fi nevoie să treci din nou prin situații jenante, îți spune în continuare care sunt cele mai potrivite cadouri pentru mediul de afaceri. 

După cum știi deja, deși relațiile în mediul de afaceri sunt in general strict profesionale, nu înseamnă că trebuie să lipească și componenta emoțională. De aceea, după încheierea unei afaceri, fie se organizează un eveniment pentru a sărbători, fie pur și simplu partenerii de afaceri merg la un prânz sau la o cină, în cadru restrâns. Este în natura omului să se bucure și să își arate emoțiile, așa că nu este nimic greșit în aceste situații. Bineînțeles, nu există sărbătoare fără un cadou, așa că este important să dăruiești ceva simbolic, care să nu impresioneze prin preț, ci prin semnificație. 

Știm că poate fi o misiune destul de dificilă să găsești cadoul ideal, însă nu te descuraja. Gândește-te că partenerii de afaceri sunt oameni în primul rând și că apreciază gestul de a dărui mai înainte de cadoul propriu-zis. Dacă te vei documente corespunzător, vei ști totuși care sunt cadourile care nu trebuie oferite sub nicio formă unui partener de afaceri și mai ales, vei ști care este momentul oportul pentru a le oferi. Spre exemplu, dacă vei dărui cadoul înainte, există riscul ca acesta să fie interpretat greșit, drept o modalitate de a stimula partenerul să semneze contractul, ceea ce ar fi un dezastru pentru afacere. Cel mai bine este să îl oferi după ce parteneriatul a fost sudat și nu mai există vreun risc de interpretare greșită. 

Cele mai citite articole

Totuși, sunt și câteva excepții când poți dărui cadouri înainte de reînnoirea unui contract sau de o nouă înțelegere: cu ocazia sărbătorilor importante, cu ocazia unei reușite sau a unei aniversări importante pentru companie. 

Nu doar momentul poate fi interpretat greșit, ci și cadoul în sine, mai ales dacă vorbim despre colaboratori străini, care au culturi total diferite. Ceea ce nouă ni se poate părea inofensiv, în alte culturi poate avea conotație negativă. Spre exemplu, știai că în unele țări asiatice, albul este asociat morții? De aceea, este important să eviți această culoare dacă și colaboratorii tăi provin din acele zone culturale. 

Pentru a evita situațiile jenante, îți recomandăm să alegi cadouri universale, care nu pot fi interpretate, așa cum sunt și flori in cutii. Aranjamentele florale business aranjate în cutii elegante vor avea succesul dorit și nu pot fi refuzate sau înțelese greșit. Îți recomandăm să alegi întotdeauna serviciile unei florării online de lux, așa cum este și Maison d’Or, care îți va livra cele mai frumoase flori în cele mai bune condiții. 

În încheiere, am vrea să știm ce fel de cadouri business alegi de obicei! 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa