Love21 Curiozitati Cele mai importante motive pentru care barbatii platesc pentru sex, explicate de psihologi

Cele mai importante motive pentru care barbatii platesc pentru sex, explicate de psihologi

de Love21

Daca te intrebi de ce un numar considerabil de barbati merg la dame de companie iti explicam in cele ce urmeaza modul in care acestia gandesc si care sunt motivele la baza unei astfel de alegeri.

Increderea in abilitatile proprii poate fi o problema

Continua sa existe un discurs dominant despre barbatii care trebuie sa fie calificati sexual si despre cei care ofera placere sexuala. Cu toate acestea, in contextul sexului platit, barbatii din acest studiu au descris ca aceste presiuni au scazut.

Atunci cand intretin relatii sexuale cu o dama de companie, barbatii au spus ca nu se ingrijoreaza de lipsa de experienta sexuala. Ei au spus ca s-au simtit mai putin obligati sa faca performanta decat s-ar putea simti cu o femeie cu care se intalnesc mai mult timp sau care le este partenera.

Mai mult, barbatii nu numai ca au descris ca nu simt presiuni atunci cand ies cu o dama de companie, dar au indicat ca aceasta ar trebui sa aiba abilitati sexuale. Unii barbati au indicat ca, prin intermediul sexului platit, ar putea invata noi abilitati sexuale pe care le-ar putea folosi cu alte femei in alte circumstante.

Autorul studiului observa ca aceasta dinamica sugereaza de fapt o dinamica de putere diferita de cea pe care o auzim in mod traditional. Adica, in acest caz, barbatii se descriu ca fiind mai putin dominanti si ca pot invata de la damele de companie cu care ies.

Problemele sexuale sunt o alta explicatie

Cele mai citite articole

Sexul platit a fost, de asemenea, descris ca o activitate care ofera unor barbati un context care nu ameninta, in care se simt in siguranta sa intretina relatii sexuale in ciuda preocuparilor lor sexuale, inclusiv frica de a nu putea avea o erectie.

Adica, barbatii au indicat ca se simt mai confortabil cerand satisfacerea unor nevoi specifice pentru a avea sau a-si mentine erectiile fara sentimentele de vulnerabilitate pe care le-ar putea experimenta altfel cu un partener.

Descrierile despre satisfacerea propriilor nevoi sexuale au fost complexe, unii barbati sunand vulnerabili sau constienti de nevoile lor sexuale, in timp ce altii au descris privilegierea propriei placeri, uneori pana la punctul de degradare sau dominare a lucratoarei sexuale in acest proces.

Dincolo de simplul act fizic, barbatii din acest studiu au indicat ca plata pentru sex a inclus plata unui loc pentru a-si gestiona anxietatile si vulnerabilitatile, pentru a aborda problemele sexuale si pentru a evita respingerea cu care s-ar putea confrunta altfel in lumea intalnirilor.

Descoperirile ne extind ideile despre ceea ce barbatii cumpara cu adevarat atunci cand platesc pentru sex si sugereaza ca putem subestima cantitatea de munca emotionala care intra in munca sexuala.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa