Love21 Diverse De ce este esentiala evaluarea proprietatii cand cumparati un imobil

De ce este esentiala evaluarea proprietatii cand cumparati un imobil

de Love21

Evaluarea imobiliara este importanta pentru cei care vand proprietati, pentru cumparatorii de proprietati si investitorii imobiliari pentru a determina pretul unui imobil. Cunoscand conceptele de baza si metodele de evaluare ale unui imobil veti putea lua mai usor decizii privind o buna investitie.

Evaluarea proprietatii sau evaluarea imobiliara este procesul care determina valoarea economica a unei proprietati imobiliare. Tranzactia nu este la fel de simpla pentru ca, spre deosebire de alte tranzactii, cele imobiliare nu au loc frecvent si sunt unice prin natura lor. Prin urmare, procesul de elaborare a unei opinii cu privire la valoarea bunurilor imobile este absolut necesara.

Pe langa stabilirea pretului de vanzare sau a valorii unei proprietati imobiliare, evaluarea proprietatii constituie baza pentru imprumuturile ipotecare, impozitarea proprietatii imobiliare, asigurarea proprietatii si analiza investitiilor imobiliare. De aceea inaintea oricarei tranzactii a unui imobil din Capitala, trebuie sa iei legatura cu un evaluator imobiliar Bucuresti.

Valoare vs. Pret

Cele mai citite articole

Evaluarea imobilelor urmareste sa determine valoarea de piata corecta a unei proprietati imobiliare, care reprezinta pretul la care un proprietar este dispus sa-si vanda proprietatea si un cumparator este dispus sa o cumpere. Valoarea corecta de piata presupune ca partile cunosc toate informatiile relevante despre investitia imobiliara si niciuna dintre ele nu este obligata sa vanda sau sa cumpere. Cu toate acestea, pot exista diferente intre valoarea unei proprietati (cat de mult merita) si pretul acesteia (cat costa sa o cumperi). Prin urmare, pretul platit pentru a cumpara o proprietate imobiliara ar putea sa nu fie intotdeauna acelasi cu valoarea sa de piata.

Diferenta dintre valoarea de piata si pretul proprietatii imobiliare poate fi rezultatul unei relatii speciale intre cumparator si vanzator, in cazul in care o parte are controlul asupra celeilalte parti si poate influenta luarea deciziilor sale. De exemplu, o proprietate imobiliara poate fi vanduta pentru o valoare mai mica decat valoarea sa de piata, deoarece vanzatorul este in dificultate si trebuie sa scape imediat de investitie. Potentialii investitori imobiliari care stiu acest lucru pot profita de situatie si pot cumpara proprietatea la un pret mai mic decat valoarea sa de piata.

In alte cazuri, doua parti pot incheia o tranzactie in care se tranzactioneaza mai multe proprietati imobiliare, iar in acest caz pretul platit pentru fiecare proprietate nu corespunde valorii de piata a proprietatii imobiliare. In plus, unii cumparatori de bunuri sunt dispusi sa plateasca un pret premium, mai mult decat pretul de piata, daca propria evaluarea a proprietati are ca rezultat o valoare mai mare, numita valoare a investitiei. Un exemplu este atunci cand un proprietar al unei proprietati invecinate stie ca prin combinarea proprietatii sale cu proprietatea imobiliara, poate obtine o valoare mai mare a investitiei.

Prin urmare, evaluarea proprietatii este esentiala atunci cand cumparati un imobil.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa